Daca Ionelas e rezonabil, primaria ar putea cumpara Casa Muhle

Spune că i se rupe sufletul de fiecare dată când trece pe lângă Casa Muhle, dar recunoaşte că Primăria Timişoara nu poate plăti oricât pentru a cumpăra monumentul istoric. Primarul Nicolae Robu stabilește anumite limite în privința posibilei achiziționări a imobilului.

Un proiect de hotărâre privind cumpărarea Casei Muhle va fi marţi pe ordinea de zi a Consiliului Local Timişoara. Ideea aparţine consilierilor locali PNŢCD Flavius Boncea şi Bogdan Herzog. Conform proiectului, primarul va fi mandatat să poarte negocieri cu proprietarii, pentru achiziționarea imobilului. Asta nu înseamnă că va fi și o cumpărare propriu-zisă. „Mă doare sufletul să o văd degradându-se. Noi am făcut tot ce am putut face, în limitele legale. Faptul că negociem nu înseamnă că şi cumpărăm. Nu o vom cumpăra în orice condiţii”, spune Nicolae Robu.

„Oricât de mult am preţui noi Casa Muhle şi pe peisagistul Muhle, nu putem să plătim oricât pentru a salva această casă. Dacă proprietarii se vor dovedi rezonabili, cred că merită să facem un efort financiar”, a declarat, vineri, primarul Timişoarei. Casa Muhle este în proprietatea lui Ionelaș Cârpaci.

Nicolae Robu explică și care sunt variantele pentru preluarea, de către municipalitate, a Casei Muhle, fără negocieri. „Una ar fi emiterea unei hotărâri preşedinţiale, în care să se specifice că proprietarul nu s-a angajat să protejeze monumentul. Atunci PMT ar avea dreptul legal să intervină şi să ia măsuri de protejare. O altă variantă este exproprierea”, a mai spus edilul șef.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

8 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

11 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

14 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

14 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

17 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

17 ore ago