Categories: Sănătate

Spitalul Judetean isi da saloanele spre adoptie

Spitalul Judeţean Timişoara împlinește, în 2013, 40 de ani de la înființare. Tot de atunci, în unele secții nu s-a făcut nicio renovare. Județeanul dă acum spre „adopție” o parte din saloane. Acestea vor fi modernizate, cu câteva mii de euro, de mai multe primării din Timiș.

Nu de puţine ori, pacienţii internați la Spitalul Județean s-au plâns de condiţiile pe care le-au găsit aici. „La ora actuală, în vest sunt saloane de unul sau două paturi. La noi, saloanele au patru sau chiar șase paturi. Oamenii nu mai acceptă această înghesuială”, spune dr. Horia Pleș, şeful secţiei de Neurochirurgie a Județeanului. În multe dintre secţiile spitalului nu s-au mai făcut modernizări de zeci de ani. Motivul e unul singur: lipsa banilor.

Reprezentanții celui mai mare spital din vestul României spun că „adopția” este o soluție salvatoare. Fiecare primărie va cheltui în jur de 6.000 de euro pentru a renova un salon. Până acum, 25 de primării din Timiș s-au arătat interesate de acest proiect. „Banii vor fi adunați într-un fond al Consiliului Judeţean Timiș. Acest proiect cuprinde, practic, toate dotările necesare pentru ca saloanele noastre să fie la standardele europene”, spune dr. Florin Bîrsășteanu, directorul medical al SCJUT.

Proiectul va demara chiar în această primăvară, dacă va fi găsită în timp util firma care să se ocupe de lucrări. Reprezentanţii spitalului speră ca, până la finele anului, să aibă măcar câteva saloane noi-nouțe. „Orice ajutor este binevenit , mai ales că o mare parte a pacienţilor vin din afara oraşului la noi la spital. Vor avea ocazia să fie trataţi în condiţii mult mai bune”, a conchis managerul SCJUT, Ciprian Bogdan.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

O oră ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

2 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

3 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

7 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

8 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

9 ore ago