Adio, Telpark! Din 15 martie parcam prin SMS sau bip

Ședința Consiliului Local Timișoara, în care s-a votat noul regulament de parcare, a început cu mulți nervi. Proiectul a trecut fără emoții, astfel că, din 15 martie, timișorenii vor plăti parcarea prin SMS sau bip. Primarul Nicolae Robu a spus că operațiunea poate fi efectuată de orice posesor de telefon mobil, inclusiv de străini.

Ședința este condusă de social-democratul Radu Țoancă, lucru care i-a nemulțumit pe democrat-liberali. Ștefan Sandu a susținut că Țoancă a condus prea multe ședințe, dar a fost contrazis de Ioan Cojocari și Nicolae Robu, care i-au spus că acesta nu a depășit cele trei luni în care poate să facă acest lucru și că unele ședințe s-au desfășurat și sub șefia lui Petru Ehegartner, înainte să devină senator.

Așa cum era de așteptat, discuțiile s-au încins când s-a ajuns la proiectul legat de Timpark. În momentul în care s-a ajuns la tema parcării prin SMS sau bip, primarul Nicolae Robu a răbufnit. „Ce poate să fie mai ușor decât să stai în mașină să dai un SMS sau un bip? Dacă ai dat SMS, nu mai trebuie să dai nimic. Dacă dai bip, mai trebuie să dai un bip când pleci. Dacă v-ați fi uitat la televizor aseară, ați fi putut să vedeți că domnul Falcă, de la Arad, a susținut toate argumentele mele”, a spus Robu.

Pedelistul Simion Moșiu a adus în discuție parcometrele, despre care Robu a spus că ar costa 800.000 de euro, pe care PMT nu îi are. „Banii pentru parcometre stau în pixul lui Chiș Culiță”, a afirmat Moșiu. Acesta i-a spus primarului că străinilor le va fi imposibil să voteze prin acest sistem. „Vor fi panouri pe care vor fi informații în limba engleză, astfel ca oricine va putea parca prin SMS, indiferent de rețea”, i-a replicat Robu.

Tarifele vor fi următoarele pentru șoferii care cumpără vouchere: 1,5 lei/ora în zona centrală (roșie); 1 leu/oră în zona mediană (galbenă) și 0,5 lei/ora în zona periferică (albastră). În ceea ce privește tarifele percepute prin SMS, pe oră, acestea vor fi următoarele: 0,50 euro+TVA în zona roșie, 0,35 euro+TVA în zona galbenă și 0,25 euro+TVA în zona albastră. Abonamentele la purtător lunare (valabile 21 de zile) vor costa 85,68 de lei, cele trimestriale (valabile 63 de zile) vor avea prețul de 245,70 de lei, iar cele anuale (valabile 252 de zile) se vor vinde cu 897,12 lei.

În cele din urmă s-a trecut la vot. Proiectul a trecut cu 18 voturi „pentru”. S-au înregistrat, de asemenea, cinci voturi împotrivă și o abținere, în timp ce doi consilieri nu au votat. Timpark va intra în vigoare din 15 martie.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

10 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

16 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

17 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

17 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

18 ore ago