Categories: Social

Bebelusul femeii cu gripa porcina a murit

Bebelușul femeii diagnosticate cu gripă porcină și supuse unei operații urgente de cezariană a murit marți dimineață. Micuțul nu avea decât 800 de grame și nu a supraviețuit intervenției. Femeia este în stare critică și medicii încearcă s-o țină în viață. UPDATE: Ea a fost dusă pentru a doua oară în sala de operații, la numai o oră după ce ieșise din prima intervenție.

Tânăra a intrat în sala de operație puțin înainte de ora 10. Avea numai 28 de săptămâni de sarcină, iar medicii s-au străduit din răsputeri să să evite acest deznodământ, deoarece fătul era prea mic. Femeia de 31 de ani era internată de aproape o săptămână la Secția ATI a Spitalului Județean Timișoara. Ea era diagnosticată cu gripă porcină.

Femeia a respirat în tot acest interval cu ajutorul unui plămân artificial. Marți dimineață, medicii au decis că se impune o cezariană. Copilul nu a supraviețuit însă intervenției, pentru că nu avea decât 800 de grame și nu era dezvoltat suficient. El a făcut stop cardiac și a fost declarat mort. Mama lui este în stare foarte gravă, iar medicii încearcă s-o păstreze în viață.

„Pacienta se află în continuare în sala de operaţie. S-a efectuat cezariana. Din nefericire, fătul nu a supravieţuit. Urmează să vedem, în urma necropsiei şi a analizelor, dacă a fost şi el infectat sau nu cu virusul gripal AH1N1. Pacienta se află în stare critică, dar este în viaţă, iar echipa de medici de la Terapie Intensivă fac toate eforturile să o ţină în viaţă”, a declarat Ciprian Bogdan, managerul SCJUT.

UPDATE: La o oră după intervenţie, tânăra a ajuns din nou pe masa de operaţie, iar medicii încearcă să facă tot posibilul pentru a o ţine în viaţă. „Din cauza agravării stării generale a pacientei, în special a parametrilor hemodinamici, s-a impus operaţia cezariană pentru a da cât mai multe şanse de supravieţuire mamei. Din păcate, atunci când calculezi riscuri şi beneficii la iniţierea unor tratamente extrem de agresive, în primul rând te gândeşti la mamă şi abia pe plan secund se pune copilul”, a declarat dr. Ovidiu Bedreag, medic specialist ATI. „Starea ei este incertă pe viitor. Ne luptăm. E greu de spus ce se va întâmpla. Ne luptăm pentru supravieţuirea ei”, a mai spus medicul.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

8 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

8 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

15 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

15 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

15 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

17 ore ago