Categories: Zâmbete amare

Mos Teaca si „buba” din primarie

De-a dreptul spectaculos debutul lui Traian Stoia pe scaunul de viceprimar al Timișoarei. O reprezentație pe cinste, cu mult sunet și lumini. Nu trece o zi în care acest veritabil Moș Teacă al primăriei să nu mai descopere câte ceva în instituție. Ca să nu mai vorbim de numărul de inițiative pe metru pătrat pe care poate să le scoată din joben. La câte lucruri ne-a arătat Stoia că se pot face în primărie, stai și te gândești că în instituția asta a fost vraiște până acum. Parcă n-a avut nici primar, nici viceprimari, nici nimic altceva. Ce să mai spui de Sorin Grindeanu, căruia Stoia i-a luat locul? Că și-o fi luat salariul degeaba până acum?

Noroc c-a venit nea Stoia, că altfel, cine știe ce se întâmpla, intra primăria în faliment! Sau, mă rog, în insolvență, că-i la modă. Omul a descoperit și liftul lipsă de la Direcția Fiscală, și problema chiriilor, și cât costă tăierea unui copac, și cheltuielile cu telefoanele, și numărul de suluri de hârtie igienică consumate pe săptămână. A calculat la precizie cât timp pierde fiecare angajat la toaletă, cât la țigară și cât la comentat meciurile de fotbal sau schimbat rețete.

Cu toate că are atribuțiuni clare (terenurile și clădirile din oraș, că acestea îi interesau pe stăpânii săi, frații Cristescu), Stoia se ocupă de toate cele. De exemplu, cu toate că primarul Robu i-a transmis să termine prostiile cu vânzarea Bastionului, omul a ținut-o pe a lui, că obiectivul istoric trebuie vândut, că nu-i pe profit. Semn că i se cam rupe și de primar. Cum i se rupe de tot ce-l înconjoară cu o singură excepție: stăpânii săi.

Dar cea mai mare descoperire a lui Stoia este „buba” sau „bubița” din primărie, adică secretarul Ioan Cojocari. Ar fi cam singurul lucru care îl mai deranjează pe Moș Teacă în tentativa sa de-a cuceri primăria pentru stăpânii săi. Pe vremuri „frână” a primăriei, cum îl cataloga Culiță Chiș, nea Jean a ajuns acum o biată „bubiță”. Multe dintre responsabilități i-au fost luate, ba nea Stoia l-a mai scos afară și din câteva comisii.

Nu-i vorba, o fi având „bubița” multe… bube negre. Dar motivele pentru care Stoia îl sapă acum sunt altele. Ar putea fi chiar bubele albe ale „bubiței”. Și anume, că nea Jean s-a opus de-a lungul anilor mai multor tentative de extindere pe domeniul municipalității a imperiului Bega Grup. Exact de acolo i se trag lui Cojocari criticile vehemente ale lui Moș Teacă, și nu din altă parte.

Acum, discuția este cât timp va mai urla Stoia pe Cojocari. Că au mai fost viteji ca el care îl înjurau din toți bojocii pe nea Jean, până se potoleau subit. Asta după ce apucaseră să semneze cine știe ce prostie ajunsă apoi în mâinile lui Cojocari. E de urmărit acum după ce document semnat se va potoli și moș Teacă.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

26 de minute ago

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

4 ore ago

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

20 de ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

20 de ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

21 de ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

22 de ore ago