Categories: Zâmbete amare

Domnu’ Busoi, dar spaga o fi coruptie?

Motto: „Nu mai pot. Mă obligați să fac numai fapte de corupție!” (ministrul PNL Mariana Câmpeanu către colegii de partid)

Supărat nevoie mare pe coana Europa, care ne mai trăgea de mânecă, pe motiv că actuala Putere încearcă din răsputeri să-și subordoneze Justiția, europarlamentarul Cristian Bușoi a ținut un discurs în Parlamentul Europei. Discurs cu care s-a împăunat tare mult, mai ales că solicita Comisiei Europene să închidă monitorizarea României pe tema Justiției. Pentru ca apoi și PNL să poată închide DNA, ANI, CSM și alte instituții care ar putea să-și bage nasul în afacerile liberale. Ca să nu mai vorbim de megaimunitatea parlamentarilor, la care PNL ține mai mult decât o cloșcă la puii ei. Sau ce să mai zici de Felix Securistul care se joacă de-a Justiția și parlamentarismul, cum numai în țări din Africa centrală se mai poate întâmpla.

Și a mai spus Bușoi de la tribuna Parlamentului European că nici vorbă să existe trei sau doi miniștri români cu probleme de justiție pe motiv de corupție. Că ar fi alt gen de probleme, a zis Bușoi. Omul are dreptate. Să cumperi de la niște țigani analfabeți transformatoare, să le vopsești frumos și apoi să le vinzi la o firmă de stat nu este corupție. E o mega-găinărie! La care s-a dedat colegul de partid al lui Bușoi, celebrul Relu Fenechiu.

Și n-au apucat să cânte cocoșii de foarte multe ori că un alt scandal a apărut la un minister liberal, cel al Muncii. Da, ar spune Bușoi, șpaga n-ar fi luat-o ministrul, ci o șefă de cabinet și o consilieră. Ambele însă propulsate în funcții de către partid. Aici nu e vorba de un director din minister sau vreun funcționar public rămași în zonă din perioada PDL, ci e vorba de cei mai apropiați oameni ai ministrului. Pe care Mariana Câmpeanu și i-a asumat când i-a adus și ar trebui să și-i asume în continuare. E superfluu să spun că, într-o țară mai puțin bananieră decât România, un ministru a cărui mână dreaptă ia șpagă zboară în secunda a doua. Dar poate nici șpaga nu e faptă de corupție!

În România lui Bușoi, care n-are nevoie de sfaturile Europei, o demisie de onoare ar fi chiar culmea. Și nici măcar nu discut de incompetența crasă a ministrului în cauză. De la înălțimea zdrobitoare a celor 70 de procente pe care le are, USL este convins că are mandat de la popor să facă absolut ce vrea. E o altitudine la care mulți își pierd mințile. Când Zeus vrea să piardă pe cineva, mai întâi îi ia mințile, spuneau vechii greci. Or, Europa chiar vrea să ajute USL să nu-și piardă mințile, lucru pe care Bușoi nu vrea să-l vadă. Probabil fiindcă el și le-a pierdut deja.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago