Despre cât de prieteni au fost românii și francezii în timpul războiului puteți afla într-o expoziție documentară care va fi deschisă pe 5 februarie, la Institutul Francez din Timişoara. Va vorbi despre asta chiar ambasadorul Phillipe Gustin.
În 1916, în timp ce conflictul franco-german s-a extins în întreaga Europă, România s-a alăturat Aliaţilor. Timp de doi ani, trupele franceze au fost prezente alături de trupele române, pentru a reorganiza armata şi pentru a participa la efortul de război român. Prietenia dintre Franţa şi România, deja existentă, s-a intensificat în urma acestui conflict şi România a început să fie numită de Franţa „sora cea mică din Balcani”.
Fotografiile şi mărturiile consemnate de documente trasează de-a lungul expoziţiei momentele marcante ale Marelui Război. Expoziţia este realizată de Direcţia Memoriei, Patrimoniului şi Arhivelor a Ministerului francez al Apărării şi va putea fi vizitată în perioada 5-17 februarie, la Institutul Francez din Timişoara.
La vernisaj vor participa şi Excelenţa Sa, Phillipe Gustin, Ambasadorul Franţei în România, Stanislas Pierret, consilier de cooperare şi de acţiune culturală şi director al Institutului Francez din România, şi colonelul Jean-Marc Lavallée, ataşat pentru probleme de apărare la Ambasada Franţei în România.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…
În cursul nopții, pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest s-a acționat și…
Echipa de tineret a clubului bănăţean a încheiat anul 2024 cu un turneu la Făgăraș.…
Taxarea imobilelor nerezidenţiale va fi stabiltă la o cotă de 1,7%, au declarat pentru deBanat…
Imediat după ce Timișoara s-a eliberat, iar Bucureștiul l-a trimis la Târgoviște pe dictatorul Nicolae…