Categories: Administratie

La patru ani distanta, Robu si Popoviciu au aceeasi idee

Nicolae Robu vrea să organizeze un concurs de proiecte pentru studenţii de la Facultatea de Arhitectură, în vederea schimbării porţilor de intrare în Timişoara. Aceeași idee i-a venit acum patru ani și deputatului PDL Alin Popoviciu, care a propus-o, fără rezultat, și vechii administrații.

Porțile de intrare în oraș, adevărate relicve ale unor vremuri demult apuse, l-au enervat pe primarul Nicolae Robu. Acesta vrea să facă un concurs pentru studenții de la Arhitectură. „Noile porţi de intrare în oraş trebuie să scoată în evidenţă priorităţile Timişoarei, brandurile cele mai notorii, premierele cele mai importante şi principalele obiective de vizitat. Sunt foarte preocupat să preluăm brandurile noastre”, a spus edilul șef.

În 2009, deputatul Alin Popoviciu se arăta dispus să finanțeze amenajarea unei intrări în oraș și spunea că va discuta și cu alți oameni de afaceri să facă același lucru. Arhitecții contactați de Popoviciu propuneau, la vremea respectivă, ca în realizarea porţilor să se ţină cont de lucrurile reprezentative pentru Timişoara. Deputatul estima că amenajarea unei singure intrări ar putea costa cel mult 20.000 de euro.

„Dacă acel proiect e viabil, va intra în analiză, indiferent cine l-a făcut”, a declarat, împăciuitor, Robu, referindu-se la ideea lui Popoviciu. La fel de galant, deputatul PD-L s-a oferit, joi, să fie purtătorul de cuvânt al primarului Timișoarei la București.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

43 de minute ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

5 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

7 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

7 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

10 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

10 ore ago