Categories: InvatamantUltima ora

Masuri anti-spaga la Medicina, dupa scandalul „Ghiocel”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” vrea să scape de imaginea negativă pe care o are, din cauza scandalurilor în care a fost implicată. Ultimul dintre acestea, în care un conferențiar a fost scos din examen, pentru că lua șpagă de la studenți, a fost picătura care a umplut paharul pentru rectorul Marius Raica.

Daniel Petru Cioca, zis „Ghiocel” este ultima pată neagră pe obrazul Medicinei timișorene. Conferențiarul de la Biologie moleculară lua între 200 și 300 de euro de la studenții restanțieri. Vineri, el a fost ridicat din mijlocul unui examen și acum se află în arest pentru 29 de zile.

Alte scandaluri au fost cel legat de Adriana Gontean, şef de lucrări la catedra de Anatomie, care ceruse câte 100 de euro de la 28 de studenți indieni, iar altor 54 le-a vândut, pe aceeași sumă, cărți despre istoria românilor. Totul, pentru a le mări notele. În 2004, cardiologul și profesorul universitar Ioan Branea i-a pretins unei studente o partidă de sex oral ca să îi dea nota 8 la examen. Acum doi ani, niște studenți au scris, cu majuscule, „șpagă” chiar la intrarea în rectoratul UMF.

Luni, rectorul UMF i-a suspendat contractul de muncă lui Daniel Cioca. Acum, prof. dr. Marius Raica pune la cale o reorganizare radical a instituției. Din vară, studenții nu vor mai da examenele în fața unui singur profesor, ci vor fi verificați de o comisie pluridisciplinară formată din mai mulți dascăli. Cu cât comisiile vor fi formate din mai mulți profesori, cu atât mai greu vor fi de mituit, cred cei din conducerea UMF.

„Suntem afectați atât în mediul academic, printre profesori, cât și la nivel de studenți”, spune Marius Raica. „Peste două săptămâni, Senatul UMF va vota o nouă metodologie de examinare, care va fi aplicată la toate bnateriile, astfel încât niciun profesor să nu mai dețină controlul absolut. Studenții vor fi examinați de o comisie, pe baza unor teste grilă cu mai multe răspunsuri. Era bine să se fi adoptat această măsură mai demult”, a concluzionat Raica.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

15 minute ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

O oră ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

5 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

6 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

7 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

7 ore ago