Categories: SocialUltima ora

Daniel Cioca, conferentiar la Medicina, retinut pentru spaga!

Un profesor de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” a fost ridicat vineri dimineață, pentru luare de mită. El ar fi solicitat bani de la studenți, pentru a le da notă de trecere la examen.

Cioca a fost ridicat chiar din examen. El este acuzat că ar fi cerut bani de la studenți, pentru a-i promova la examene. Profesotrul a fost condus la Parchet pentru audieri. Acesta a declarat că nu știe care sunt acuzațiile care i se aduc. „A existat o reclamație la adresa mea, dar acuzațiile nu mi-au fost aduse la cunoștință până acum. Este o reclamație falsă și vreau ca lucrurile să se lămurească”, a spus Cioca. Din primele informații se pare că bărbatul era urmărit de mai multă vreme de polițiști, după ce a fost reclamat că ia bani de la studenți.

Studenții îi spuneau conferențiarului Cioca „Ghiocel”. Cei din anul I, mai ales restanțierii, știau că  tariful e clar: 200 de euro. Daniel Petru Cioca este conferențiar universitar la UMF, unde predă la disciplina de Biologie moleculară și celulară. A studiat pentru doctorat la Shinshu University School of Medicine, Matsumoto, în Japonia, unde a și lucrat în cercetare. A fost medic la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” București și la Spitalul Județean Arad.

UMF Timișoara a fost de-a lungul timpului scena mai multor scandaluri. Acum doi ani, niște studenți au scris chiar, cu majuscule, ”șpagă” chiar la intrarea în rectorat. În aceeași perioadă, universitatea a fost menționată pe harta mondială a mitei în mediul universitar, pusă la dispoziție de Bribespot. ”Examenele se trec, la anumite materii, contra mită între 150 şi 400 de euro”, arăta site-ul.

Adriana Gontean, şef de lucrări la Catedra de Anatomie, a cerut, în perioada 2001-2003, câte 100 de euro de la 28 de studenți indieni, ca să le mărească notele, iar altor 54 le-a vândut cărți despre istoria românilor. Tot la UMF, profesorul  universitar Ioan Branea i-a pretins, în 2004, unei studente o partidă de sex oral ca să îi dea nota 8 la examen.

UPDATE: Fiica directorului economic al UMF, Maria Stepan, este la audieri pentru că a dat șpagă. Mama ei susține că habar nu are de acest lucru. Este vorba despre zece studenți, români și arabi, care i-au dat bani lui Cioca. Jumătate din sumă se dădea înainte, jumătate după.

UPDATE 2: Procurorii au audiat opt dintre studenții care i-au dat bani profesorului lor, pentru a trece examentele. Daniel Petru Cioca a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat sâmbătă judecătorului, cu propunere de arestare prevenitvă.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

11 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

12 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

14 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

16 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

17 ore ago