Robu s-a razgandit: nu mai darama „Dan Paltinisanu”

Planurile se succed cu repeziciune în ceea ce privește viitorul stadion al Timișoarei. Nu mai departe de luni, Nicolae Robu anunța că o arena modernă va apărea în locul actualei. Joi, primarul și-a schimbat părerea: urmează să fie ridicat un alt stadion, pe amplasamentul terenurilor de antrenament.

Nicolae Robu s-a răzgândit. Nu mai vrea noul stadion pe locul actualului. Modelul, spune primarul, e preluat după Barcelona, unde Camp Nou e construit la 100 de metri de vechea arenă. Camp Nou a fost ridicat în 1957. La aniversarea a jumătate de secol ar fi trebuit să treacă printr-un proces de modernizare, estimat să coste 250 de milioane de euro. Din cauza crizei, lucrările au fost amânate.

Luni, edilul șef anunța lansarea unui concurs internațional pentru arena sportivă pe care le-a promis-o timișorenilor. Noua arenă avea 40-45.000 de locuri și urma să fie construită în locul stadionului „Dan Păltinișanu”. . „Aștept un proiect ultramodern, cu toate funcționalitățile, cu spații comerciale, dar și o parcare adecvată”, declara Nicolae Robu.

Trei zile mai târziu, adică joi, liberalul a anunțat că va face un stadion pe locul în care se află acum terenurile de antrenament ale clubului Poli. După ridicarea noii arene, jucătorii se vor antrena pe actualul stadion. Robu nu a avansat nici de această dată o sumă pentru o astfel de construcție.

Bugetul pe 2013 nu cuprinde nici măcar un ban pentru stadionul Timișoarei. Vechile planuri ale Consiliului Județean Timiș, prezentate anul trecut, i se par depășite actualului primar. Erau trei proiecte pentru noul stadion, la pachet cu sala polivalentă. Prețul era cuprins între 48 și 99 de milioane de euro.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago