Miercuri, 13 februarie, a fost ultima zi pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru funcția de city-manager al Timișoarei. Doar trei persoane s-au arătat interesate de acest post: Sorin Drăgoi, consilier al primarului Nicolae Robu, Samuel Muj și Vasile Pop. Dacă primul este deja foarte cunoscut, mai ales după ce a preluat funcția din primărie, despre ceilalți doi candidați nu se pot spune prea multe lucruri.
Sorin Drăgoi este om de afaceri, absolvent al Facultății de Transporturi din cadrul Politehnicii București. A venit în Timișoara în anul 2001 din sudul țării, iar timp de nouă luni a lucrat ca funcționar vamal la Regionala Vamală Arad, cu perspectiva de a prelua Regionala Vamală Timișoara. A ratat însă acest obiectiv și s-a întors la afaceri, în domeniul imobiliar, hotelier și alimentație publică. Drăgoi este marele favorit pentru funcția în cauză, așa cum deBanat.ro a anunțat încă din momentul declarației primarului Robu privind înființarea postului de city-manager.
Samuel Muj are 36 de ani și a absolvit Facultatea de Construcții Hidrotehnice din cadrul Universității Politehnica din Timișoara, Din 2008 este doctor în construcții hidrotehnice. Este administrator al Con San Pro, birou de proiectare construcții civile, industriale și hidrotehnice. În biografia sa se regăsește și un episod neplăcut. În anul 2010, el a fost trimis în judecată în cazul tragediei de la Oradea Plaza, al cărui tavan s-a prăbușit pe data de 12 februarie 2009, omorând un om și rănind alți trei. Samuel Muj a fost cel care a proiectat structura metalică de rezistență a tavanului. Vasile Pop este, cel puțin pentru moment, o mare necunoscută.
Candidații la concursul de city-manager trebuie să aibă studii superioare de lungă durată plus doctorat, să cunoască două limbi de circulație (obligatoriu engleza), să aibă o vechime în specialitatea studiilor de zece ani și o vechime în funcții de conducere de cinci ani. Ei trebuie să facă un proiect de management privind dezvoltarea economică-socială a Timișoarei, care trebuie depus până 22 februarie. Concursul propriu zis începe pe 12 martie, cu proba scrisă. A doua zi, va avea loc un interviu și va fi prezentat proiectul de management.
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…
Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…