Categories: Timp liber

Dgentleman, un american indragostit de Timisoara

La 23 de ani, un tânăr trăiește visul american pe malurile Begăi. Asta, deși e cetățean american. Acasă, a studiat psihologia, dar, după ce a ajuns în România, s-a reinventat: lucrează la o multinațională, s-a apucat de muzică și spune oricui îl întreabă că aici e mult mai bine decât „în State”.

În toamnă, Dgentleman a fost descoperit de DJ-ii de la X Avenue, apoi a semnat cu un contract de manageriat cu casa de producție Xland Studio. Cu o alură de „bad boy” business, mereu cu o cravată la gât și cu o șapcă pe cap, Dgentleman își va lansa prima piesă, „Move Your Body”. Versurile îi aparțin. De fapt, de la poezii a început și apropierea lui de muzică. „În adolescență scriam poezii. Unui prieten i s-a părut că versurile mele se pretează să fie cântate. Mi-a arătat cum”, spune Dgentleman.

Pe 9 martie, Dgentleman va debuta ca artist pe scena Xland Music Festival, cel mai mare festival de muzică comercială din vestul țării. E emoționat pentru că va urca pe aceeași scenă cu Antonia, Corina sau Guess Who. Cântă american pop-dance-house cu influențe rap.

La Timișoara a venit anul trecut în martie și s-a îndrăgostit total de oraș. Timișorenii care aud povestea lui de viață nu îl înțeleg. Americanul lucrează acum la Bosch și e înnebunit după viața lui de timișorean. „Nu se compară cu nimic. Părinții mei sunt români, am mai fost în țară în vacanțe, când eram mic. Apoi, nu am mai venit vreo șase-șapte ani și când m-am întors am hotărât să rămân. Îmi plac foarte mult viața de aici, sociabilitatea românilor, viața de noapte și imi plac fetele frumoase”, spune Dgentleman.

Xland Music Festival, cel mai mare festival de muzică comercială din vestul României, este un eveniment al casei de producție Xland Studio care îi aduce pe aceeași scenă pe Antonia, Guess Who, Corina, Raluka, X Avenue, Feli Donose, Silviu Pașca, Dgentleman, Victor Diaz, James Braddock, Maryliss, Benito, Zhanna, Boyfriend, Geo Da Silva și Mars Holey. Show-ul va fi prezentat de Cosmina Păsărin. Festivalul are loc pe 9 martie, la Centrul Regional de Afaceri. Biletele costă 36 de lei și au fost puse în vânzare în cluburile Play (Calea Aradului) și Wake Up (în Complexul Studențesc), precum și la intrarea principală a centrului comercial Bega.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

2 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

3 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

4 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

6 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

7 ore ago