Categories: Pe surse

Dupa noua luni de functie la stat, Ionuț Nasleu si-a „tras” BMW

Performanțele manageriale ale unor lideri USL, chiar într-o perioadă de mare criză, sunt demne de remarcat. Să-l luăm ca exemplu pe Ionuț Nasleu, fost mare PRM-ist, azi liberal iscusit. În urmă cu vreo nouă luni, el a fost instalat vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Ce abilități profesionale l-au recomandat pentru această funcție e mai greu de spus.

Eventual, faptul că a primit de la Primăria Timișoara o locuință, pe motiv că e caz social. Iată însă că n-a trecut anul de când e în funcție la București și a reușit recent să-și achiziționeze un autoturism marca BMW, seria 7, model 2011. Bolidul pe care Nasleu ar fi dat, potrivit unor surse, 40.000 de euro, are încă numere provizorii de Germania.

E clar că e o performanță, poate chiar mai mare decât cea în care s-a dat asistat pentru a primi o casă moca. Ce să mai zici că are loc în loja idolului său, Gigi Becali, stă aproape de „regii manelelor”, (e de notorietate că Nasleu e un înfocat manelist), are gagică de două ori mai tânără decât el etc. Că Becali are interese pe zona imobiliară și a restituirilor nu poate fi decât o coincidență, prietenia dintre cei doi putând s-o punem mai degrabă pe baza afinităților de natură intelectuală.

Din păcate, problema ar fi alta, ceva mai profundă și vine de prin alte părți. Ionuț Nasleu poate fi și un studiu de caz, vizavi de reticențele unor țări europene în ceea ce privește România, Recent, cu mic, cu mare, toți USL-așii s-au supărat că Germania ne-a zis „No Schengen!”, printre motive fiind și cel al corupției.

Păi cât e Germania de mare, dar acolo nu găsești vreun angajat al statului, fie el și ministru, să aibă Mercedes sau BMW. Mașini care au devenit absolut banale printre funcționarii statului român. Ce să mai zici când îți iei o astfel de mașină după câteva luni de muncă la stat! Bine, e clar că nu e corupție în cazul lui Nasleu, ci multă dibăcie, dar nemții n-au de unde să știe asta, fiind foarte suspicioși. Iar contribuabilul german este tot mai intrigat și refuză să mai achite din propriul buzunar corupția din România.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago