CL a decis: proprietarii de caini sunt buni de plata

Timișorenii care dețin câini care nu sunt de rasă și nu vor să-i sterilizeze vor fi amendați cu până la 1.000 de lei. Cei care au pisici au scăpat. Aceasta este doar una dintre prevederile hotărârii adoptate, joi, de consilierii locali. Primarul Nicolae Robu nu a vrut să retragă proiectul și nici să facă dezbatere publică.

Discuțiile dintre consilierii locali pe marginea regulamentului au fost, pe alocuri, caraghioase. S-a râs de-a binelea când președintele de ședință, democrat-liberalul Simion Moșiu, a întrebat cum… i se poate interzice unui câine să socializeze cu un alt câine.

Un alt democrat-liberal, Ovidiu Ciuhandu, a vrut să știe în cât timp „vom scăpa de câinii de pe stradă”. Este vorba, conform statisticilor, de circa 6.000 de patrupede fără stăpân. Nicolae Robu a replicat că vrea ca operațiunile de sterilizare și deparazitare să fie încheiate în șase luni. „Vom avea o campanie care își propune ca, în șase luni, să se facă sterilizarea. Nu am vorbit de sterilizarea câinilor de rasă. Vom veni în ajutorul cetățenilor care nu au câine de rasă, să-i poată steriliza”, a spus primarul.

Robu n-a vrut să retragă proiectul de pe ordinea de zi, motivând că s-a săturat să audă zilnic de persoane mușcate de câini. „Eu iubesc câinii, nu am nici câini şi nici pisici, locuiesc la bloc. Nu pot accepta ca zi de zi să mi se aducă la cunoştinţă ce timişorenii au fost muşcaţi de câini. Vor fi amendaţi proprietarii de câini care nu şi-au sterilizat câinii în următoarele şase luni. Vom duce medici în cartierele lor”, a declarat primarul, la finalul ședinței.

Amenzile prevăzute de regulament sunt cuprinse între 50 și 1.000 de lei. Suma maximă va fi plătită de cei care refuză să-și sterilizeze câini, iar cea mai mică, de timișorenii care iau… mai mult de „trei pungi speciale pentru dejecţiile animalelor de companie, puse la dispoziţie de municipalitate”. Proprietarii de pisici nu vor fi afectați de acest regulament. Proiectul a trecut cu un singur vot împotrivă.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

9 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

10 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

11 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

15 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

16 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

17 ore ago