Arhiva pentru eticheta: sterilizare

Statie de sterilizare de 400.000 de euro, la Spitalul Judetean

Statie de sterilizare de 400.000 de euro, la Spitalul Judetean

Spitalul Județean din Timișoara are, în sfârșit, o secție de sterilizare modernă și sigură. Materialele și instrumentele provenite din sălile de operație și pe secțiile unității sanitare sunt monitorizate permanent. Investiția a fost de aproape 1,9 milioane de lei.

Cinci lei pentru sterilizare: o campanie care vrea sa scada numarul de animale chinuite

Doar unul din zece câini sau pisici fără stăpân ajunge să fie adoptat! Din păcate, restul ajung în stradă, urmând ca să facă, la rândul lor, pui. Asociația Pieces of Heaven a hotărât că e momentul ca acest număr de animale chinuite și fără stăpân să se diminueze. Soluția? Sterilizarea. Pentru acest lucru este însă nevoie de ajutorul timișorenilor.

O dragoste imposibila: hingherii si „iubitorii” de maidanezi

În urma tragediei cu copilul din București omorât de maidanezi, România are, în fine, o lege privind îndepărtarea câinilor comunitari de pe străzi. Nu-i vorba de eutanasisere, genocid sau mai știu eu ce. E vorba, pur și simplu, de strângerea câinilor de pe străzi. Nicăieri în această lume, probabil nici în țările bananiere, străzile nu sunt invadate de câini fără stăpâni.

Nu v-ati sterilizat cainele, sunteti bun de plata! Incep verificarile

Consilierii Direcţiei de Mediu din PMT și polițiștii locali încep, de marți, să-i verifice pe deţinătorii de câini din Timișoara. Prima zonă în care se va desfășura acțiunea este cartierul Freidorf. Cei care nu și-au sterilizat câini vor fi amendați cu până la 250 de euro. Primarul Nicolae Robu spune că sterilizarea este singura metodă pentru a evita eutanasierea în masă.

Maidanezii din Timisoara nu vor fi eutanasiati

Sterilizarea câinilor fără stăpân din Timișoara este suficientă pentru a preveni incidentele tragice de genul celui petrecut la începutul săptămânii în București. Primarul Nicolae Robu nu susține eutanasierea animalelor și consideră că, oricum, o astfel de decizie nu poate fi luată decât prin referendum. În curând, municipalitatea va declanșa recensământul câinilor din gospodării și se va trece și la amenzi.

Vin amenzile pentru timisorenii care nu si-au sterilizat cainii

Din octombrie, timișorenii care nu-și sterilizează câinii vor fi amendați. Până atunci, primarul Nicolae Robu susține că peste jumătate din maidanezii din oraş au fost sterilizaţi deja. Liberalul nu poate spune însă un număr de animale, concluzia lui bazându-se strict pe numărul de crotalii pe care le-a văzut în plimbările sale prin oraș.

In trei saptamani, clinica mobila de sterilizare a cainilor pleaca prin Timisoara

Campania de sterilizare a câinilor cu stăpân, dar fără pedigree va începe în maximum trei săptămâni. Atunci va porni prin cartiere o clinică mobilă de sterilizare. Așa promite primarul Nicolae Robu, care nu știe însă cât costă operațiunea. Se știu însă amenzile pentru proprietarii care nu-și sterilizează animalele: între 500 și 1.000 de lei.

Expoziție canină la Timișoara

CL a decis: proprietarii de caini sunt buni de plata

Timișorenii care dețin câini care nu sunt de rasă și nu vor să-i sterilizeze vor fi amendați cu până la 1.000 de lei. Cei care au pisici au scăpat. Aceasta este doar una dintre prevederile hotărârii adoptate, joi, de consilierii locali. Primarul Nicolae Robu nu a vrut să retragă proiectul și nici să facă dezbatere publică.

Dupa exemplul NAT88, liberalul Rares Buglea sustine sterilizarea femeilor rome

Ideea timișorenilor care au vrut să premieze femeile rrome care se sterilizează a prins și în alte părți ale țării. Consilierul local Rareș Buglea, șeful organizației de tineret a PNL Alba, a postat pe Facebook un mesaj prin care cere sterilizarea țigăncilor care nu au condiții să-și crească copiii.

Descinderi la Nationalistii Autonomi, dupa ce au propus premierea tigancilor sterilizate!

Exces de zel cel puțin suspect. De asta dau dovadă polițiștii timișoreni, care au descins, luni dimineață, la locuințele unora din membrii grupării Naționaliștii Autonome, coordonați de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara. Acțiuni similare n-au avut însă loc nici măcar o singură dată în urma unor sesizări ale timișorenilor terorizați de romi.

Top