Categories: Administratie

Primarul Robu termina ce a inceput rectorul Robu in 2009

Sala de sport de la Baza 2 a Politehnicii, începută pe vremea când Nicolae Robu era rector, va fi realizată într-un parteneriat cu municipalitatea. Consiliul local a votat, joi, asocierea, însă nu înainte ca primarul să-l ia în balon pe consilierul țărănist Flavius Boncea.

Sala are 2.200 de locuri și o extensie de încă 300 locuri, investiția fiind de 21 de milioane de lei, bani împărțiți egal între cei doi parteneri. „Politehnica a început construcția sălii polivalente în zona pe care noi dorim s-o transformăm în campusul sportiv. UPT a alocat sume mici, iar clădirea este gata în proporție de 50% și ar putea să mai rămână așa circa șapte ani”, a explicat Nicolae Robu. Primăria ș Politehnica vor avea fiecare jumătate din sala, hotărârea incluzând și interdicția ca vreuna dintre părți să vândă către un terț.

Consilierul Flavius Boncea l-a întrebat pe primar de ce nu se fac investiții și în Sala „Olimpia”. „Dacă vă închipuiți că o sala de acum 50 de ani va putea arăta ca o sală modernă cu zece milioane de lei, nu are cum. ca cu 10 milioane sa arate ca o sala modernă, nu are cum. Nu mă pot abține, râd timișorenii de dumneavoastră. De aceea nu v-au votat, pentru că nu ați făcut nimic pentru oraș”, i-a replicat Robu.

În 2009, la momentul în care Politehnica a decis construirea sălii de sport pe care primăria vrea acum campus sportiv, rector al UPT era Nicolae Robu. Acesta a promis, miercuri, că sala va fi gata cel târziu anul viitor.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

3 ore ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

4 ore ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

8 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

8 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

8 ore ago