Timpark: Parcarea prin SMS nu se poate face de pe toate retelele

Telpark a murit, trăiască Timpark! De vineri, timișorenii nu mai pot parca în oraș decât cu telefonul mobil, fie prin SMS, fie prin apel telefonic. Atenție: plata prin SMS nu se poate face din toate rețelele! Noul sistem de parcare este explicat pe îndelete pe pagina de Facebook a lui Nicolae Robu, dar și pe site-ul oficial.

În Timișoara au fost montate plăcuțe, prin care șoferii sunt anunțați, în română și engleză, că-și pot cumpăra vouchere sau pot plăti direct prin telefon. Dacă alegeți să plătiți prin SMS, tarifele sunt, pe oră, 0,50 euro plus TVA în zona roşie, 0,35 euro plus TVA în cea galbenă şi 0,25 euro plus TVA în cea albastră. Cu trei euro plus TVA, puteți parca oriunde, toată ziua.

Trebuie să trimiteţi SMS la 7406 cu conţinutul 111, urmat de un spaţiu şi numărul maşinii dacă vreți o oră în zona roşie, 112 şi numărul de înmatriculare – zona galbenă, 113 şi numărul autoturismului – zona albastră. Dacă mai vreți o oră, trimiteți încă un SMS, după același model. Momentan, nu se poate face plata prin SMS decât din rețelele Orange și Vodafone.

Puteți parca și prin bip, la prețul de 1,5 lei/oră, în zona roșie, 1 leu/oră, în zona galbenă, și 50 bani/oră, în cea albastră. Dacă vreți mai multe informații despre acest sistem, nu vă așteptați să citiți pe plăcuțe. Trimiteți, în schimb, un SMS la 1210, cu textul „TPARK”, plătiți 0.15 euro plus TVA și conformați-vă.

Conform site-ului, ca să plătiți prin acest sistem, trebuie să vă înregistrați prin trimiterea unui SMS cu textul TM CONT şi numărul de înmatriculare al maşinii la 1210. Tariful este de 0,15 euro plus TVA, în rețelele Orange, Vodafone şi Cosmote). După înregistrare veţi primi un SMS de confirmare. Vă puteți încărca apoi creditul cu vouchere pe care le cumpărați din oraș. Apoi trimiteți la același număr un alt SMS cu numărul voucherului dumneavoastră.

Când ajungeți în parcare, dați un bip la 0356-710.138, pentru zona roşie, 0356-710.139, pentru zona galbenă, sau 0356-710.140, pentru zona albastră. Banii vi se iau din voucher. Nu uitați să sunați și la plecare, la numărul 0356-710.141, pentru toate zonele. Urmează să fie date și amenzi. Acestea sunt 40 lei – dacă le plătiți în primele 48 de ani, 70 de lei – dacă le plătiți până în primele 15 zile calendaristice, respectiv 150 de lei, din cea de-a șaisprezecea zi.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

11 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

14 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

14 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

14 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

15 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

15 ore ago