Categories: Zâmbete amare

ACS Poli – o debandadă cu ifose de club

Echipa cu cei mai mulți președinți, directori, manageri, consilieri, consultanți, scouteri, povestitori, băgători de seamă din lume a mai făcut un pas greșit. Și nu prin vreo ligă a campionilor și nici măcar în liga lui Mitică, ci într-o competiție în care jucătorii altor echipe își primesc salariile în lăzi de bere sau saci cu cartofi.

Evident, mă refer la ACS Poli Timișoara, probabil cea mai plătită echipă din bani publici din lume. Nederanjați de nimeni și nimic, nici măcar de publicul care refuză în continuare să vină la stadion, eventual doar de cardurile umplute la timp, jucătorii lui Poli au continuat sâmbătă seria prestațiilor absolut jalnice.

Apropo de bani. Alo, domnii de la Hidroelectrica, Transeletrica, Regia Lignitului etc., nu vă mai dați așa mari că sunteți cei mai bine plătiți bugetari din țară! Fiindcă n-ați auzit de salariile plătite din bani publici de la Poli. Și măcar de ar avea vreun efect aceste eforturi bugetare. Păi să nu dai gol în trei meciuri, în 270 de minute (golul dat în prelungiri cu Corona poate fi considerat după cele 270 de minute), în fața a tot felul de amărășteni e o mare performanță. Și asta după cantonamente în locații despre care jucătorii altor echipe au auzit doar la televizor.

Cât despre joc, ce poți să zici? Te duci noaptea într-un birt, iei cei mai beți 11 oameni de acolo, îi duci pe un teren de fotbal și poate că joacă mai bine decât așa-zișii fotbaliști ai lui Poli. Plătiți din bani publici, să nu uităm.

Ca să nu spunem că nimeni nu are voie să spună vreun lucru despre ce se întâmplă la club. Dacă cineva își permite să sugereze măcar că nu totul este OK acolo sau că sâmbătă a jucat prost este socotit imediat un om pus în slujba agenturilor care vor răul Timișoarei, numai bun de dat afară din oraș. Pe bani publici, echipa a devenit jucăria unora care refuză să dea vreo socoteală.

Nu presei, ci timișorenilor din banii cărora este ținută o infrastructură de club extrem de stufoasă. Totul este înconjurat de-o mare secretomanie, de parcă echipa s-ar pregăti pentru Liga Campionilor și are nevoie de multă liniște. De exemplu, nimeni nu explică cum și unde s-a accidentat cel mai bine plătit jucător din lot (Ovidiu Petre). Fapt ce ne poate face să speculăm c-o fi jucat peste măsură. Nu pe teren, ci pe la nunți, botezuri sau cluburi de noapte.

Ca să nu mai spunem că sunt niște oameni pe acolo despre care nimeni nu prea știe cu ce-și pierd vremea, în afară de-a trece lunar pe la casierie. Pe baze de pile, relații, carnet de partid, organigrama se umflă pe zi ce trece. Cum echipa mai face un joc penibil, cum mai e angajat un cutărică. Pentru cei mai mulți, (in)activitatea de Poli e un al doilea job, așa că nimeni nu se omoară cu firea. Amatorism, diletantism, miserupism. Asta se întâmplă la Poli. Și totul pe bani publici, mă văd nevoit să o repet a mia oară.

Că un investitor, pe banii lui, nu ar permite să se întâmple așa ceva. Oare nici acum nu e momentul, după trei meciuri jenante, să ni se spună și nouă ce se întâmplă pe acolo? Eventual, dl. primar Nicolae Robu, care și-a asumat această bălteală cu pretenții de club. Că de la Rosenblum nu mă aștept la nimic, el fiind prea ocupat cu tot felul de îmbârligături cu juniorii și copiii de la club și LPS Banatul. Că el e șef și ia bani publici și de la Poli, și de la LPS!

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

O oră ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago