Bojin nu stia ca ANI e pe urmele lui

Preşedintele CJ Timiş a intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate. Inspectorii ANI susţin că Titu Bojin nu poate justifica peste 100.000 de euro, dar și că acesta a fost incompatibil, deţinând în acelaşi timp funcţiile de consilier judeţean şi director în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Banat.

Titu Bojin este suspectat de inspectorii ANI că nu poate justifica aproximativ 365.000 de lei şi 40.000 de euro, dar şi că funcţia de director în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Banat ar fi fost incompatibilă cu mandatul de consilier judeţean din perioada 2008 – 2012. Potrivit ultimei declaraţii de avere de pe site-ul CJ, Bojin are, împreună cu soția, o vilă de 250 mp și două terenuri, la Remetea, plus bijuterii de 7.000 de euro. El este acționar majoritar la Lugomet (unde deține 99,5% din acțiuni). Ca şef serviciu în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Banat, Bojin a încasat în 2012 venituri de 126.973 lei, iar de la firma Lugomet, dividende de 76.175 lei. Indemnizaţia de consilier judeţean a fost de 7.243 lei.

Titu Bojin e mirat de interesul ANI. El susţine că habar n-avea că este în vizorul agenției, dar nu-și face prea multe griji. „Sincer, nici nu ştiam că se fac cercetări de către ANI. Nu am fost chemat niciodată, nu am dat nici o declaraţie. Sunt organe care trebuie să-şi facă datoria, eu am încredere în ele. Nu am nici un fel de incompatibilitate, eu fiind director la Ape din 2001”, spune Bojin.

ANI îl acuză pe Bojin şi de un împrumut către firma unde soţia sa este acţionar. Este vorba despre o sumă de 200.000 lei. „În cazul împrumutului către Remodet este vorba de aporturi personale. Eu, ca soț, i-am dat bani soției mele, pentru firmă, pentru a putea funcţiona, bani depuşi din veniturile familiei în contul firmei”, a mai spus Bojin.

Oficialii timișeni au tot felul de probleme cu ANI. Constantin Ostaficiuc, fostul președinte al CJ Timiș, are, peste numai câteva zile, termen în procesul cu agenția, în timp ce primarul Nicolae Robu a avut deja cinci înfățișări în dosarul său, fără vreo concluzie.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago