Categories: Administratie

Primaria da sifon gratis la toata zona Soarelui / FOTO

Primarul Nicolae Robu s-a înființat, vineri la prânz, cu deja tradițonala sa întârziere, la inaugurarea… primei căsuţe de „apă pură naturală, apă pură răcită şi carbogazoasă”, mai exact sifon. Căsuța Fântânel e în parcul-pădurice Lidia și, în prima lună, sifonul e gratis.

Proiectul Fântânel îşi propune să aducă timişorenilor un stil de viaţă ecologic. Asta înseamnă că, de la căsuța amplasată în parcul-pădurice, veți putea lua acasă ceva foarte sănătos, adică niște sifon! „Sper să fie un proiect în premieră aici în Timişoara, pentru că este un oraş al premierelor. Am prezentat proiectul primăriei şi împreună cu ei am hotărât să instalăm un prim «Fântânel», să vedem cum îl apreciază populaţia. Încă nu avem date despre consum sau costuri de întreținere. Pentru cetăţeni va fi gratuit timp de o lună”, spune Carlo Marchegiano, preşedintele Norad.

Nicolae Robu, deși a întârziat aproape jumătate de oră, e foarte încântat de super-aparatul cu sifon. „Nu am venit să tai nici o panglică, pentru că eu sunt invitat aici. Dacă dânşii vor să taie panglica o pot face. Ca să vă liniştesc, voi încerca să nu ratez nicio tăiere de panglică la multele obiective pe care le vom avea de inaugurat în continuare.

Ne-a fost prezentat acest proiect, ni s-a părut că este unul diferenţiat şi merită să facem un experiment la noi aici, în Timişoara. Este vorba despre o instalaţie care filtrează apa potabilă, pentru a furniza apă plată în condiţii de temperatură normală, apă plată răcită şi apă carbogazoasă, sifon cum ar veni. Am considerat că merită să vedem dacă este agreată o asemenea ofertă de către cetăţenii Timişoarei şi am stabilit să facem un experiment pe această locaţie”, a declarat primarul. Timp de o lună, timişorenii îşi vor putea lua gratuit sifonul pentru șpriț, după care o sticlă de doi litri va costa 50 de bani.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

46 de minute ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

2 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

3 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

7 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

7 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

8 ore ago