Categories: SocialUltima ora

Abstinenta de 1 Mai pentru politicienii din Timis

Vremurile în care 1 mai muncitoresc era sărbătorit cu mici şi bere, la iarbă verde, par să fi apus pentru politicienii din Timiş. Anul trecut, înainte de alegerile locale, se înfruptau alături de alegători, alături de grătarele încinse. Acum, sunt în post și mănâncă doar verdețuri și pâine cu marmeladă.

În 2013, 1 mai, zi tradițională de ieșit la iarbă verde, a picat în timpul postului Paștelui. Deși nu s-ar crede, politicienii timișeni țin la cele sfinte, așa că nu s-au dedat la dulce nici măcar cu această ocazie. Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin (PSD), și deputatul PD-L Alin Popoviciu nu au băut bere şi nu a gustat nici măcar o bucată de grătar. Asta, în timp ce senatorul Ioan Iovescu (PP-DD) a fost la o sfinţire de biserică.

„Am fost invitat în zona Deta-Birda, în zona mea de referinţă. În principiu a fost o zi liniştită, având în vedere că suntem în postul Paştelui şi respectăm tradiţiile creştine. Dacă s-a nimerit aşa, trebuie să acceptăm şi partea bisericească care este de două-trei ori pe an. Nu am mâncat niciun mic, nu am băut nicio bere. Ţin post, aşa cum ar trebui să facă orice creştin. Nu voi mânca carne până după Înviere. Atunci voi mânca ouă roşii, cârnaţi şi şuncă fiartă pe care le face soţia”, ne-a spus preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin.

Marian Vasile (PNL), vicepreşedintele CJ, a sărbătorit ziua internațională a oamenilor muncii prin… muncă. „Am preferat să-mi petrec 1 mai acasă, chiar am lucrat în grădină. M-am simţit foarte bine, chiar dacă nu am sărbătorit 1 Mai în sens tradiţional cu mici şi bere. Am petrecut prin muncă”, spune tânărul liberal.

Am fost la o sfinţire de biserică. Am băut un pahar de suc. Grătarele erau la modă înainte, parcă acum nu mai au farmec. Avem probleme care ne dor foarte tare, nu doar can-canuri. Ţara se prăvale la vale şi parcă nu avem cum s-o oprim”, ne-a declarat Ioan Iovescu, senator PP-DD de Timiş, apăsat de grijile națiunii.

Sunt în post şi l-am ţinut tot, de la A la Z. De 1 mai am fost la Văliug, cu o grămadă de prieteni care au făcut grătare peste grătare. Au încercat să mă combine şi pe mine, dar nu au reuşit. Am mâncat doar o salată şi cartofi. Am băut apă şi suc, chiar şi Coca-Cola pe care o detest. Dimineaţa am mâncat două felii de pâine cu margarină şi cu gem”, spune Alin Popoviciu, deputat PD-L de Timiş.

Alţi politicieni din vest au ales să petreacă 1 mai în străinătate. Primarul Nicolae Robu se relaxează în Creta, la plajă. Consilierul local Ramona Olteanu (PSD) alături de soţul său, cunoscutul interlop Adi Olteanu, sunt în Maroc. Şeful de la Direcţia Regională de Drumuri Timişoara, Ioan Ambruş (PNL), a ales și el Grecia ca destinație de 1 mai, astfel că s-a bucurat de frumusețile din Thassos.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

26 de minute ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

O oră ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

3 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

5 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

6 ore ago