Categories: SănătateUltima ora

Donatiile de la Cardiologie, un nou motiv de raca intre Gaspar si Szuhanek

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă, Marian Gaşpar, a anunțat, vineri, că spitalul a primit donații în valoare de câteva zeci de mii de euro din Germania. Acum o lună, chirurgul declara că spitalul se închide, din lipsă de fonduri. Ce s-a întâmplat atunci nu e clar nici acum, pentru că nu a fost efectuat niciun control al Ministerului Sănătății, așa cum s-a anunțat. Situația nu e clară nici acum, pentru că directorul spitalului susține că i-a fost băgată pe gât o donație, despre care nu știe în ce constă.

La sfârşitul lunii martie, un e-mail trimis la ceas târziu de noapte de Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă, anunţa că activitatea chirurgicală a fost sistată din lipsa materialelor sanitare şi a medicamentelor. Informația n-a fost confirmată, la vremea respectivă, de directorul Institutului de Boli Cardiovasculare, Ranko Szuhanek, și nici de ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu. Acesta din urmă a declarat că va trimite corpul de control, pentru a verifica situația de la Timișoara.

Lucrurile nu sunt foarte clare nici acum. Vineri, profesorul Marian Gașpar a anunțat că spitalul a primit, grației relațiilor sale personale cu specialiști din Germania, donații în valoare de 30.000 de euro. „IBCV a primit materiale în valoare de aproximativ 30.000 de euro, printre care mănuși chirurgicale, dezinfectanți, pansamente, perfuzoare și multe altele. În ceea ce privește echipamentele medicale, au fost primite 30 de paturi care vor dota saloanele din clădirea nouă a institutului”, spune Gașpar.

Chirurgul susține că sprijinul primit din Germania nu se oprește aici. „Există premizele ca această primă etapă a sponsorizării să fie urmată de o a doua, în cadrul căreia să se mai primească 50 de paturi, monitoare și alte echipamente medicale de care Institutul are nevoie pentru a da în folosință clădirea nouă, care ar permite creșterea numărului de pacienți tratați la Timișoara pe an, cu aproximativ 50%.”, notează aceeași sursă.

Directorul spitalului este însă rezervat în ceea ce privește donația. Ranko Szuhanek nu știe exact în ce constă aceasta. „Domnul Gaşpar este un om cu care nu se poate vorbi. Nu am luat nicio măsură de sancţionare a lui după prima ieşire. Mi-a explicat atunci că a fost nervos, dar a recidivat. M-a sunat de dimineaţă şi mi-a spus că ajunge un tir cu donaţii din Germania. Tirul a şi ajuns. L-am rugat să-mi facă o listă cu donaţiile, să vedem dacă sunt conform normelor europene, dacă le putem folosi. A intrat în sala de operaţie şi nu am mai primit niciun răspuns. Nu mi se pare deloc normal cum a procedat. Sincer, nu ştiu acum ce măsură aş putea lua împotriva domnului Gaşpar”, ne-a declarat Szuhanek.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

9 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

9 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

16 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

16 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

16 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

18 ore ago