Barbu: Investitorii fug de Robu, Timisoara nu va avea prea curand parcari

Nu va mai fi director la ADP şi nici nu îi mai pasă. Liviu Barbu prevede însă o soartă sumbră pentru şoferi. Parcările pe banii străinilor vor rămâne doar un vis frumos în capitala Banatului. Totul, din cauza actualei conduceri a Primăriei Timişoara.

Viceprimarul Traian Stoia susține că proiectul a patru parcări subterane în zona centrală a Timișoara poate porni din secunda în care primarul Nicolae Robu își pune semnătura pe acte. Social-democratul spune că liberalul nu vrea încă să iscălească, deși austriecii implicați în proiect sunt foarte serioși și vor să facă lucruri mărețe la Timișoara. Încă director al ADP, Liviu Barbu susține, pe de altă parte, că interesele sunt altele și că, în schimbul investiției pe care ar face-o la Timișoara, austriecii ar primi la pachet și Piața Unirii, zonă din care ar urma să încaseze chiriile de la toți deținătorii de terase.

Aflat pe ultima sută de metri în biroul de director al ADP, Barbu spune că la Timișoara nu se vor face prea curând parcări moderne. El susține că reprezentanți ai APCOA, cel mai mare operator de parcări din Europa, au fost la Timișoara și ar fi fost interesați să investească aici. „Legat de parcări nu se va mai face nimic la Timişoara. Asta vă asigur. Mai mulţi investitori care au venit la mine şi cu care am negociat au văzut ce se întâmplă aici după alegeri, şi-au luat bagajul şi au plecat. Cu APCOA eram cât pe-aci să semnăm un contract. Au zis însă «Domnule, venim după alegeri». Când au văzut cum se comportă personajul, au spus «Nu suntem nebuni să investim aici». APCOA voia să facă cu noi patru parcări şi noi să fim operatori”, ne-a declarat Barbu.

Între Robu și Barbu există un conflict care durează de mai multe luni. Primarul a anunțat că vrea să-l schimbe din funcție pe șeful ADP, ba i-a cerut chiar și demisia. Până la urmă, pentru a scăpa de Liviu Barbu, Nicolae Robu a decis fuzionarea ADP cu SDM, operațiunea care se află aproape de final.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago