În ședința din 21 ianuarie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis două recursuri în interesul legii și a decis ca, pentru o interpretare și aplicare unitară a dispozițiilor art. 28 alin. (2) din Legea sindicatelor nr. 54/2003, precum și a dispozițiilor art. 269 alin. (2) [fost 284 alin. (2)] din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii], organizațiile sindicale au calitate procesuală activă în acțiunile promovate în numele membrilor de sindicat, iar instanța competentă teritorial este cea de la sediul sindicatului reclamant.
Citește aici textul integral al Deciziei ICCJ prin care au fost admise cele două recursuri în interesul legii
Decizia ICCJ, menționată mai sus, a fost emisă în dosarul nr. 19/2012 și este obligatorie pentru toate instanțele din România. Recursurile în interesul legii admise de ICCJ au fost declarate de către prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Colegiul de conducere al Curții de Apel Brașov.
Citeste mai multe articole juridice pe http://pro-legal.ro/
Imagini care pot provoca un şoc emoţional! Un TIR în flăcări, chiar dacă la ora…
Primarul Dominic Fritz a declarat că intenţionează să discute cu toţi liderii politici ai partidelor…
La momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, a…
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial…
Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere un dialog politic real pe tema impozitelor și taxelor…
Muncitorii clujenilor de la ARL au plecat în concediul de iarnă de pe șantierul noului…