Categories: Politica

Intr-o scrisoare deschisa, Popoviciu ii bate obrazul lui Robu pentru „Palmisoara”

Războiul declaraţiilor între deputatul PDL Alin Popoviciu şi primarul Nicolae Robu nu pare să se termine prea curând. Pentru a evita o dezbatere televizată cu Robu şi a fi făcut din nou nesimţit sau nemernic, Popoviciu i-a transmis primarului o scrisoare deschisă. A făcut-o chiar în ziua de Rusalii, la un an şi o zi după ce Robu a depus jurământul.

Punct cu punct, Alin Popoviciu demontează măreţele realizări ale lui Robu şi îi bate încă o dată obrazul. „Ați reușit să faceți ca o întreagă țară să râdă de Timișoara, ca toate televiziunile naționale să o supranumească Palmișoara, orașul în care palmierii cumpărați de dumneavoastră sunt păziți de polițiștii locali. Ați descalificat uniforma de polițist local punând agenții să păzească palmierii, oameni ai legii păzind câțiva copăcei. Nu vi se pare penibil? Ați denigrat presa, i-ați făcut pe jurnaliști tonomate, ziariști de terasă șpăgari. Ați făcut ceea ce niciun guvern sau partid politic nu a îndrăznit să facă până acum. I-ați amenințat, i-ați batjocorit pe jurnaliști, iar acum ați dat ordin să fie verificați spunând că strângeți informații despre ei. Ați jignit timișorenii care nu v-au împărtășit ideile”, spune prim-viceprşeidntele PDL Timiş, Alin Popoviciu.

Democrat-liberalul îi atrage atenţia primarului Robu că toate promisiunile sale din campania electorală au fost doar vânare de vânt. Robu nu a eradicat cerşetoria aşa cum a promis, nu a anvelopat cele 100 de blocuri pe an aşa cum se bătea cu pumnul în piept în campania electorală, nu a eliminat câinii vagabonzi şi nici nu a scăpat de fâşiile de pământ de pe marginea carosabilului. Popoviciu susţine că edilul Timişoarei a ratat şi startul pentru ca oraşul să devină capitală cultural europeană.

Realizările dumneavoastră se rezumă la darea în folosință a unei străzi pietonale la a cărei amenajare nu ați avut nicio contribuție, fiind plecat în concediu, dumneavoastră tăind doar panglica, la alocarea de fonduri echipei de fotbal care a reușit să se califice în liga I datorită efortului jucătorilor și nu dumneavoastră și la asfaltarea unei străzi de 150 de metri. În rest, doar proiecte care nu se vor realiza în viitorul apropiat: metrou, pasaje în centrul orașului, estacade, sute de străzi asfaltate. Și vise, multe vise”, mai spune Popoviciu.

Deputatul PDL îl somează public pe Robu să explice de ce s-au investit 200.000 de lei în parcarea ADP din Piaţa 700, dată la schimb pentru mutarea „acvariului”. În finalul scrisorii, Popoviciu plânge după fostul său adversar de dispute, Gheorghe Ciuhandu. „Am fost un critic dur al fostului primar Gheorghe Ciuhandu, dar trebuie să recunosc că domnul Ciuhandu a lăsat în urmă zeci de locuri de joacă pentru copii, străzi asfaltate, parcuri refăcute, etc. Stimate domnule Primar, nu vă mai bateți joc de acest oraș. Alegătorii v-au acordat votul sperând să-i faceți să redevină mândri că locuiesc în Timișoara, nu în Palmișoara”, conchide Popoviciu. Marți e așteptată replica lui Nicolae Robu.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago