Categories: Ziaristu' de terasă

Pe ce au mai pus Cristestii ochii: pe terenurile liceelor?

Agentul imobiliar (sau samsar de terenuri) Traian Stoia, vremelnic viceprimar al Timișoarei, a venit vineri cu o nouă propunere năstrușnică. Și anume, comasarea mai multor licee. De ce? Fiindcă aceste licee au terenuri și clădiri de care s-ar putea profita într-un cu totul alt mod decât ca spații de învățământ.

„Ce naiba atâta școală? Cartea prostește pe oameni. Un exemplu aș fi chiar eu”, și-o fi zis Stoia, în momentul propunerii. Chiar așa, decât școli, nu mai bine restaurante, terase, magazine sau chiar terenuri virane până își mai revin imobiliarele? Omul chiar a recunoscut ce l-a mânat în această luptă: terenurile. „Sunt școli, de exemplu Liceul Agricol sau Silvic, care au suprafețe foarte mari de teren și clădiri, nu este în regulă. Nu ne putem permite să aruncăm cu banii pentru ca o școală să aibă 300 de elevi și 50 de hectare și nu știu câte clădiri”, a cuvântat Stoia. Spre știința dlui Stoia, dacă tot a dat ca exemplu cele două licee, acestea dețin mai multe terenuri pentru practica profesională a elevilor. Dar ce poate să înțeleagă un pedagog de internat din procesul de învățământ?

De când a fost trimis de șefii săi, frații Cristescu, în misiune în primărie, singura grijă a lui Stoia a fost legată de terenurile și clădirile din Timișoara. După ce, în anii 90, pe motive imobiliare, Cristeștii au falimentat o groază de fabrici din oraș, trimițând în șomaj mii sau zeci de mii de oameni, se pare că acum au pus ochii pe o nouă mină de aur: școlile din Timișoara și terenurile lor. Că nu se trezea Stoia să vorbească singur de aceste terenuri dacă nu avea misiunea asta! Întrebarea este când și cine îi va opri odată! Și oare ce va spune primarul Nicolae Robu despre noua năzbâtie a viceprimarului?

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago