Piata Unirii, data la pachet constructorilor de parcari subterane!

Primarul Nicolae Robu nu semnează contractul pentru începerea lucrărilor la parcările subterane, deși viceprimarul Traian Stoia face lobby puternic în acest sens. Constructorii ar face parcările pe banii lor, iar apoi ar avea drept de folosință timp de 25 de ani, pentru recuperarea cheltuielilor. Șeful ADP, Liviu Barbu, face însă o declarație-șoc și susține că ei s-ar face stăpâni și pe zona centrală a Timișoarei!

Pentru prima oară de la preluarea mandatului, se pare că Nicolae Robu nu se grăbeşte să semneze un proiect major pentru Timişoara – realizarea a cinci parcări subterane, în zona centrală. Viceprimarul Traian Stoia spune că demararea proiectului stă efectiv în vârful pixului liberalului. Stoia s-a ocupat încă din perioada ţărănistă a Primăriei Timişoara de proiectul parcărilor subterane. Recent, social-democratul declara că toate demersurile pentru realizarea de parcări sunt gata şi aşteaptă doar acceptul lui Robu.

În 2012 a existat şi o hotărâre de consiliu local ce viza realizarea a cinci parcări subterane. Era vorba de o asociere între ADP, o firmă din Braşov şi una din Graz. La prima vedere, afacerea pare extrem de profitabilă. Constructorii termină pe banii lor lucrările, iar apoi au drept de folosinţă pe parcări timp de 25 de ani, pentru a-şi recupera banii. Termenii ascunşi ai înţelegerii îl fac însă pe Nicolae Robu extrem de circumspect, pentru că braşovenii şi austriecii vor mai mult decât să închirieze spaţiul timp de 25 de ani.

„Contractul acela cu parcările subterane pe care Stoia vrea să-l semneze Robu, vă zic sincer eu nu l-aş semna niciodată. Ştiu ce conţine şi nu se poate aşa ceva. E o măgărie imensă la mijloc. Ştiţi ce le dă în schimb în afară de folosirea spaţiului? Le dă toată Piaţa Unirii şi tot ce ţine de zona Cetate pentru terase. Asta au vrut să-mi bage mie pe gât. Actualii proprietari de terase şi baruri din acele zone nu ar mai plăti taxe la primărie, ci la noii investitori”, ne-a declarat Liviu Barbu, directorul ADP.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

3 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

5 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

7 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

8 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

9 ore ago