Categories: Administratie

Robu: Ma pot uita in ochii fiecarui timisorean

Primarul Nicolae Robu şi-a prezentat marţi bilanţul primului an de mandat. Sunt numai 80 de realizări, deși edilul susține că ar fi putut trece mult mai multe. În ceea ce privește promisiunea cu asfaltarea gropilor, Robu spune că acestea apar tot timpul, așa că proiectul trebuie să aibă… continuitate. Cât despre Poli, echipa a apărut pentru că Timișoara nu putea sta fără fotbal de ligă superioară.

„Consider că mă pot uita în ochii fiecărui timişorean, indiferent dacă m-a votat sau nu. Ştiu că am muncit onest, corect şi numai în interes public. Timişorenii au putut vedea pe teren realizările multe şi importante. Am făcut o sinteză cu principalele 80 de realizări. Desigur că puteam să prelungesc lista, dar am vrut să mă limitez pe două pagini. Oricine poate parcurge lista realizezază că s-au făcut lucruri pentru Timişoara şi nu suntem la nivel de vorbe, ci la nivel de fapte. Pe oameni îi interesează rezultate concrete, ridicarea standardului oraşului nostru”, a declarat Nicolae Robu.

Printre cele mai importante realizări bifate de liberal se numără scoaterea din prefaliment a RATT, Colterm, dar şi a primăriei. „În anumite momente, inevitabil trebuie să faci referire şi la aspectele negative pe care le-am preluat. Am reuşit să fac rost de 140 de milioane de lei pentru plata datoriilor Colterm şi RATT. Fără aceşti bani, transportul ar fi fost blocat, căldură nu am fi avut, am fi avut în schimb probleme şi cu alimentarea cu apă caldă. 140 de milioane de lei nu e o sumă de joacă”, mai spune Robu.

Primarul nu a putut uita de echipa de fotbal ACS Poli, pe care a reuşit să o aducă în prima ligă. „Nu am cum să nu vorbesc despre succesul cu noua Poli Timişoara. Am devenit primar într-un context de coşmar în zona fotbalistică. Şi când spun de coşmar am în vedere percepţia timişorenilor iubitori de fotbal, dar şi microbul pe care îl am eu pentru fotbal. Eu nu mă puteam împăca cu ideea ca oraşul să nu aibă o echipă competitivă ani de zile. Răspunderea era uriaşă în a lăsa oraşul fără echipă de primă scenă fotbalistică”, mai spune Robu. El a a explicat şi cum stă treaba cu gropile din asfalt. „Am reuşit asfaltarea unor străzi care nu au văzut asfalt în toată existenţa lor. Reabilitarea s-a făcut astă toamnă pe 200 de străzi, numai că gropile apar continuu. Acest proiect trebuie să aibe continuitate”, mai spune primarul Robu.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

4 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

7 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

7 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

10 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

11 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

12 ore ago