Robu vrea sa dea transport gratuit la tot poporul

Primarul Nicolae Robu a anunțat, în ședința de plen a CL desfășurată marți, că analizează la modul cel mai serios posibilitatea ca toți timișorenii să circule gratuit în mijloacele de transport în comun. Robu a afirmat că această idee o are de mai multă vreme, chiar dinainte ca ea să fie aplicată în Lugoj.

„Nu este o decizie irațională. Aveam de gând să propun consiliului local generalizarea gratuităților, dar iată că Lugojul ne-a luat-o înainte. Nu știu dacă au aflat de intenția noastră de-a fi primul oraș din țară care introduce gratuitățile în transport, dar îi felicităm pe lugojeni că ne-au luat-o înainte. RATT face un studiu ca să vadă dacă e posibil acest lucru și la noi. Domnul Goia (directorul RATT – n.a.) are o preanaliză făcută încă din toamnă”, a declarat Nicolae Robu. Afirmațiile primarului au venit ca un răspuns la o interpelare a consilierului PNȚCD Bogdan Herzog, care a solicitat ca timișorenii afectați de blocajul din Zona Michelangelo să beneficieze de gratuități la transportul în comun.

„Aveam posibilitatea de astă-toamnă ca în Timişoara transportul în comun să fie gratuit pentru toţi cetăţenii şi pentru vizitatori, că birocraţia pe care am fi constituit-o ar fi consumat mai mulţi bani decât încasările de la vizitatori. Deci era în analiză ideea această de a introduce pentru prima dată în România gratuitate pe transportul în comun într-un oraş şi mai avem şansa să facem asta pentru prima dată într-un oraş mare. Faţă de multiplele gratuităţi pe care noi le avem deja în derulare pentru toţi pensionarii, elevii, studenţii şi alte categorii mai puțin numeroase nu ar fi însemnat o sumă atât de mare încât să nu ne o putem permite. Trebuie să avem în vedere şi avantajele. Prin asta am fi încurajat cetăţenii să folosească mai puţin maşinile şi mai mult mijloacele de transport în comun. Automat, străzile ar fi fost mai puţin încărcate şi traficul ar fi devenit mai fluent, poluarea în oraş ar fi fost mai redusă şi aşa mai departe”, spune edilul şef.

Consiliul Local Lugoj a votat, săptămâna trecută, acordarea de gratuități generale pe mijloacele de transport în comun. În orașul de pe Timiș sunt fix șapte vehicule de transport în comun, autobuze și microbuze.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

14 minute ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

15 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

16 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

18 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

19 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago