Disponibilizările din instituţiile publice, stabilite de executiv, nu par să stârnească prea multe valuri în Primăria Timișoara. Viceprimarul Traian Stoia nu știe câte posturi lipsă sunt în instituție, dar crede că decizia premierului Ponta e făcută în favoarea economiei naționale! Sindicaliștii anunță, pe de altă parte, că disponibilizările vor duce la blocarea activității în unele primării.
Guvernul urmează să disponibilizeze angajaţi din zece ministere, prin eliminarea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalentul a 4% din numărul de angajaţi. De asemenea, aproape 60.000 de posturi vacante din administraţie vor fi desfiinţate, printre cele exceptate fiind locurile din sănătate şi educaţie. După această reorganizare se va reveni la sistemul de angajare a unui funcţionar la un post vacantat.
E încă neclar cum va fi afectată de aceste măsuri Primăria Timișoara. „Mă gândesc că în primărie există suficiente posturi lipsă pe anumite domenii. Pe alte domenii sunt oameni în plus, probabil se va face o redistribuire, nu-mi dau seama, dar faptul că premierul Ponta vrea să echilibreze costurile e un lucru pozitiv. În special în zona de administraţie centrală din Bucureşti există un mare surplus de personal şi cred că şi costurile sunt mult peste ceea ce poate suporta economia noastră”, spune viceprimarul Traian Stoia.
„Premierul va face tot ce trebuie să facă, indiferent de ce gândim noi. Nu ştiu în detaliu dacă, la noi, costurile sunt în totalitate justificate. Sunt de puțină vreme într-un post de conducere. În calitate de consilier aveam idee de ce se întâmplă în primărie, dar eram foarte departe de ceea ce se întâmplă de fapt. Sunt convins că Victor Ponta va lua decizia corectă, şi în favoarea românilor, în favoarea economiei naţionale”, a mai spus Traian Stoia.
Federația Națională a Sindicatelor din Administrație și-a anunțat deja nemulțumirea față de acest proiect de act normativ. „Prin reducerea posturilor vacante, foarte multe compartimente din instituţiile publice locale se vor desfiinţa, de ex. direcţii care au ocupate mai puțin de 15 posturi, servicii care au ocupate mai puțin de șapte posturi sau birouri cu mai puțin de cinci posturi ocupate. La acest moment, reducerea posturilor vacante din administraţia publică locală înseamnă practic diminuarea numărului de posturi cu 24%, actualmente posturile fiind ocupate efectiv doar în proporţie de 76%”, se precizează într-un comunicat al FNSA, semnat de președintele Valer Suciu. Sindicaliștii susțin, de asemenea, că oricine „consideră că se poate face administraţie publică locală cu 350 de salariaţi într-o unitate administrativ teritorială cu 400.000 de locuitori nu cunoaşte absolut nimic despre problematica din administraţia locală”.
Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…
Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița a ajuns la un acord de reziliere cu jucătorii Alexandru Martinov…
Universitatea Politehnica Timișoara a semnat, în 17 decembrie 2024, un nou contract de finanțare prin…