Categories: Timp liber

Street Delivery coloreaza Timisoara

Ediția cu numărul șapte a Street Delivery și-a propus să le aducă timișorenilor cât mai multe „Culori“. Totul a pornit de la griul existenţei de zi cu zi, griul oraşului care strigă după şi mai multă veselie cromatică. Urmează trei zile de culoare care vor anima, săptămâna viitoare, zona Pieței Unirii.

„Am amestecat culorile, le-am luat una câte una, apoi le-am asociat cu diverse stări şi genuri de întâmplări artistice şi ne-am oprit la: portocaliu, verde şi albastru. Portocaliu: entuziasm, căldură, energie, fericire, dorinţă/Verde: viaţă, natură, vigoare, renaştere, creativitate/Albastru: armonie, pace, calm, sinceritate, relaxare”, explică Diana Petruț, coordonatorul Street Delivery Timișoara.

Pe agenda festivalului se regăsesc secțiuni precum arhitectură, peisagistică, ecologie, design urban, societate civilă, muzică, film, activităţi pentru copii, arte vizuale, teatru, dans și performance. La categoria concerte, vor fi trei stiluri de muzică – electro, alternative/indie și jazz, dar de două trupe în premieră în Timişoara: YellLow şi We Singing Colors. Pe scenă vor mai fi Coma, cu un concert acustic, Aria Urbană, Jazzadezz şi Luiza Zan&Jimmy Cserkesz, iar pe timp de zi, culoarea va fi dată de DJ-i locali.

Orașul este un organism viu care, dacă nu este îngrijit cum trebuie, se degradează. De aceea, comunitatea locală trebuie consultată și implicată în diverse activități ce țin de modelarea spațiului public. Tocmai din acest motiv, decorul din acest an de pe strada Mercy va fi realizat în complicitate cu EcoStuff Romania şi Green Paradise. Street Delivery va avea loc în intervalul 14-16 iunie, pe strada Mercy și în Piața Unirii.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

30 de minute ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

O oră ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

14 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

14 ore ago