Categories: Timp liber

Trei zile de culori, la Street Delivery

Street Delivery Timişoara a ajuns la ediția a șaptea și va colora, în acest sfârșit de săptămână, zona străzii Mercy și a Pieței Unirii. Sunt trei zile pline de evenimente, fiecare sub semnul unei singure culori: portocaliu, verde și albastru.

Tema din acest an de la Timişoara este «Culori». «Colorând griul»– la aceasta ne-am gândit în momentul în care am ajuns la ideea evenimentului. Griul existenţei de zi cu zi, griul oraşului care strigă după şi mai multă veselie cromatică, griul iniţiativelor civice, toate acestea vor fi cuprinse în culori – portocaliu pentru vineri, verde pentru sâmbătă şi albastru pentru duminică”, explică Diana Petruț, PR-ul de la Cărturești.

Culorile vor fi reflectate şi în decorarea străzii, care în acest an este rezultatul unei colaborări cu Let’s Do It Romania, Ecostuff, Green Paradise și o grupă de studenți ai Facultății de Arte și Design, specializarea Arte textile-Design textil, coordonată de lect. univ. dr. Valentina Ştefănescu. Programul cuprinde secțiunile arhitectură, peisagistică, ecologie, design urban, societate civilă, muzică, activităţi pentru copii, arte vizuale, teatru, dans, performance și film, iar oferta este foarte variată.

Categoria teatru va fi reprezentată de trupa Thespis, cu un spectacol în ton cu ziua de sâmbătă, „Verde”, iar duminică, cei de la Heavenly Hell vă invită să vă odihniţi pe „O băncuţă”. Nu ratați, sâmbătă, de la ora 11, atelierul de actorul american Jay Miller. „Stories From Around The World and Home: poveşti în engleză pentru toată familia” .

Filmul este adus în acest an de „Pelicula Culturală”, cu sprijinul Casei de Distribuţie Clorofilm din Cluj. Sâmbătă şi duminică sunt două proiecţii de excepţie, ambele în ceainăria Cărtureștilor. Sâmbătă, de la ora 11, veți putea vedea „Revanşa”, iar duminică, de la 10, e programat un film de animație, „Lotte şi misterul pietrei Lunii”.

Muzica este susţinută de nume în premieră la Timişoara: YellLow, vineri,, şi We Singing Colors, sâmbătăe. Li se alătură Aria Urbană, Coma, cu un concert acustic, Jazzadezz și Zan&Jimmy Cserkesz. Din program nu lipsesc DJ-ii locali, Dr. Dan, Who:ratio, Bibanu’, Beepo, iar Emil Kindlein, Apartamentul 11, Marian Feraru şi Ioan Kui vin şi ei cu partea lor de culoare la secţiunea muzică. Programul complet îl puteți găsi aici.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 ore ago