Categories: Economic

Cat te costa daca vrei sa stai in chirie in centrul Timisoarei

La Timișoara e mai scump să stai în centru, cel puțin la garsonieră, decât în București. Cea mai mică chirie plătită pentru un astfel de apartament e mai mare în urbea de pe Bega, decât în capitală. Pe de altă parte, apartamentele vechi rămân în continuare mult mai accesibile decât cele noi.

Conform portalului imobiliare.ro, în Timişoara, o garsonieră de 30 de mp complet mobilată, situată lângă Poşta Mare, se poate găsi cu o chirie de 230 de euro pe lună. Tot în zona centrală, la un apartament de două camere de 50 mp, chiria poate ajunge la 250 de euro. Cel mai scump apartament cu două camere scos la închiriere se află în Piaţa Sfântul Gheorghe, iar proprietarii cer nu mai puțin de 992 euro/mp/lună. La fel de adevărat este că apartamentul are 110 metri pătrați. Pentru un apartament de trei camere, chiria porneşte de la 350 de euro, pentru 68 de mp, dar poate ajunge la 1.000 de euro/ lună pentru un apartament de 130 de mp în Piaţa Operei.

În Bucureşti, chiria unei garsoniere în zona centrală porneşte de la 180 de euro şi poate ajunge până la 450 de euro. Pentru un apartament de două camere, chiria începe de la 280 de euro pe lună şi poate ajunge până la 2.000 de euro, în cazul blocurilor noi. Pentru un apartament vechi de 56 de mp în apropierea Parcului Cişmigiu, chiria este de circa 300 de euro, iar pentru un apartament nou, cu o suprafaţă de 105 mp, în zona Romană, ajunge la 2.100 de euro pe lună. Pentru un apartament de trei camere vechi, chiria pornește de la 300 de euro, dar poate ajunge și la 3.000 de euro, în cazul unuia nou.

În Braşov, chiria pentru o garsonieră de 40 de mp, neamenajată, dar situată în centrul oraşului, este de 150 de euro. În schimb, pentru o garsonieră de 45 mp într-un complex rezidenţial, ajunge la 500 de euro. Un apartament vechi de 50 de mp în zona Centrului Civic poate fi închiriat cu 200 de euro pe lună, iar unul nou în Centrul Istoric, cu 1.200 de euro. Pentru un apartament de trei camere, chiriile în centrul Braşovului pornesc de la 250 de euro pe lună. O unitate locativă similară, situată, de exemplu, în ansamblul Bellevue Residence, se închiriază cu 1.200 de euro pe lună.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago