Categories: Timp liber

JazzTM, festivalul de 100.000 de euro, a „blocat” Piata Victoriei

Joi seara, în avanpremiera JazzTM, festivalul pe care primarul Nicolae Robu și l-a dorit atât de mult, timișorenii vor avea parte de un concert al Filarmonicii Banatul. Bega Blues Band & Aura Twarowska Anunțat inițial drept gratuit pentru toată lumea, în cele din urmă, locurile cele mai bune sunt pe bani. Organizarea festivalului a costat bugetul local 100.000 de euro plus sume confidențiale din sponsorizări.

Primăria a montat deja scena și scaunele pentru festivalul JazzTM, ocupând aproape integral zona din fața Operei. Aceeași pe care Nicolae Robu o dorea mereu disponibilă pentru turiști. „Scoicile” verzi-albastre sunt destinate timișorenilor care au vrut să stea mai în față la concerte și au fost dispuși să dea 50 de lei pe bilete. Oricum, nu va fi mare diferență între cei care vor sta pe ultimul rând de scaune și primii care vor sta „la varice”, cel puțin din punct de vedere al distanței față de scenă. Organizarea evenimentului pe care Nicolae Robu și l-a dorit atât de mult ca replică timșoreană a festivalului de la Gărâna a costat 100.000 de euro de la bugetul local, la care se adaugă banii din surse private, însă cuantumul acestora nu a fost făcut public.

Joi seară, în avancronica festivalului, pe scenă vor urca orchestra Filarmonicii Banatul şi trupa Bega Blues Band & mezzosoprana Aura Twarowska, solista Operei de Stat din Viena, cu dirijorul Peter Oschanitzky. Concertul cuprinde un program variat de operă, jazz şi selecţiuni din piese celebre semnate George Gershwin: „Rapsodia Albastră” şi „Un american la Paris”, piese din repertoriul compozitorului Richard Oschanitzky şi din repertoriul Bega Blues Band.

JazzTm începe vineri seară, de la ora 19, când va concerta Sebastian Spanache Trio, urmat, la 20,15, de Hidden Orchestra, iar de la 21,30, de Richard Bona. Sâmbătă, de la aceleași ore e rândul celor de la Handmade Mario &the Teachers, apoi al lui Mano Delago, iar la final, al lui Kurt Elling. Manu Delago, 21.30 Kurt Elling. În ultima zi, duminică, urcă pe scenă Iordache, Ilhan Erșahin și, la închidere, David Murray featuring Macy Gray.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

6 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago