Categories: Timp liber

Kurt Elling, un superartist pe scena JazzTM, intrerupt de artificii de neam prost / FOTO

Kurt Elling a făcut show, sâmbătă seară, pe scena JazzTM. Charismaticul muzician a fost aplaudat minute în șir de cele câteva mii de spectatori care nu s-au speriat de furtuna de după-amiază. O uriașă bilă neagră trebuie însă acordată celor care au lansat artificii chiar în timpul concertului.

Nu s-au adunat nici sâmbătă seară 10.000 de spectatori la JazzTM, însă asta nu înseamnă că lumea nu s-a simțit extraordinar. După furtuna violentă de după-amiază, lumea a ieșit temătoare în oraș, dar, pe măsură ce s-a lăsat seara, timișorenii au umplut terasele din Piața Victoriei. În jur de 4.000 dintre ei au venit special pentru concertele de la JazzTM.

Cel mai așteptat moment, concertul lui Kurt Elling, nu i-a dezamăgit nici pe cei mai pretențioși dintre spectatori. Elling a demonstrat de ce este unul dintre cei mai buni vocaliști de jazz din lume și, foarte curtenitor, s-a adresat publicului în limba română, deși s-a aflat pentru prima dată pe aceste meleaguri. A cântat în engleză, franceză, italiană și poloneză, fermecând definitiv spectatorii.

A fost însă penibil momentul în care, de undeva din spatele Hotelului Timișoara, a pornit o ploaie de artificii, care a acoperit muzicienii aflați pe scenă. Timp de minute bune, ca într-un film prost, nu s-au auzit decât pocnetele artificiilor. Cine și cum a putut acorda autorizație pentru acest „spectacol”, exact în acel interval orar, fără pic de respect pentru muzicieni, nu mai are importanță.

Artist adevărat, Kurt Elling a revenit pe scenă după ce s-a așternut liniștea, iar varianta sa pentru „La vie en rose” a mai adunat o tură de aplauze furtunoase. Duminică seară, JazzTM se încheie cu Iordache, Ilhan Erșahin și David Murray alături de Macy Gray.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de…

5 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 26 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 26.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

53 de minute ago

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi…

11 ore ago

Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara

Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și…

12 ore ago

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se…

14 ore ago

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A -…

15 ore ago