Popoviciu: Primaria a dat pe sest 1.000.000 de euro pentru mutarea „acvariului”

Deputatul PDL Alin Popoviciu a prezentat, marți, o factură din luna martie 2013, prin care se confirmă faptul că primăria a achitat firmei SC Art SRL 4,6 milioane de lei. Cu acești bani ar fi fost achiziționat un spațiu din subpasajul din Piația Operei. Viceprimarul Traian Stoia spune că e prostie și că nu e vorba de bani reali.

Firmele care a deținut subpasajul au primit la schimb din partea primăriei trei terenuri evaluate la 1,2 milioane de euro, printr-o HCL din luna decembrie 2012. SC Art a primit, în Piața 700, un teren cu mari probleme, fiindcă SC ADP a investit în el 200.000 de euro, și încă unul în zona Circumvalațiunii. A doua firmă din subpasaj, SC Fer Crom Design, a primit un al treilea teren din partea municipalității. Niciodată nu s-a discutat că tranzacția presupune și bani cash.

Factura prezentată de Alin Popoviciu este datată 20 martie 2013, deci la trei luni de la hotărârea de consiliu local prin care s-a făcut transferul de terenuri. Suma de 4,3 milioane de lei pentru spațiul din Piața Huniade, identificat drept SAD3 B, nu este însă prevăzută în vreo altă HCL. Primarul Nicolae Robu a declarat, de mai multe ori, că a reușit să demoleze „acvariul” din centru fără niciun cost din partea primăriei, terenurile date la schimb fiind pentru spațiile din sub-pasaj. „«Acvariul» a fost marea promisiune electorală a lui Robu. Cred că ar fi dat și o jumătate din Timișoara ca să o respecte”, a declarat Popoviciu.

Replica municipalității a venit prin vocea viceprimarului Traian Stoia. „Este o prostie ce susţine Popoviciu. Acolo este vorba de cele două valori care se schimbă, trei terenuri contra spaţiului de la «acvariu», plus subsolul. Primăria a tăiat o factură de peste patru milioane de lei către SC Art şi SC Art a tăiat o factură de aceeaşi valoare către primărie. Acestea au fost compensate între ele. Era doar o factură pentru stingerea obligaţiilor contractuale. Noi le-am dat trei terenuri ce valorează o sumă, iar ei ne-au facturat aceeaşi valoare ca şi când am fi făcut un schimb. E perfect legal ce s-a întâmplat”, ne-a declarat social-democratul

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

8 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

9 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

15 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

15 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

16 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

18 ore ago