Timisoara ramane cu Fiscul, Deva, cu Antifrauda si vamile

Nou-înființata Direcție Antifraudă, probabil cea mai importantă structură a ANAF, va avea sediul regional la Deva. Garda Financiară va fi desființată, iar atribuțiile ei vor fi preluate de noua structură, care va încorpora și Autoritatea Națională a Vămilor. Detaliul le-a „scăpat” politicienilor timișeni care s-au lăudat cu victoria… fiscală asupra Devei.

Politicienii din Timiș s-au bătut cu cărămida în piept anunțând „marea victorie” privind stabilirea sediului Direcției Regionale de Finanțe la Timișoara, dar au „uitat” complet să adauge un lucru, deloc nesemnificativ. Și anume, că o nouă structură din cadrul ANAF, direcția antifraudă, își va avea sediul regional la Deva. În ședința de guvern de miercuri s-a decis ca ANAF să preia Autoritatea Națională a Vămilor, în timp ce Garda Financiară se va desființa. ANAF va avea două mari componente, și anume partea fiscală și noul departament anti-fraudă. S-au format astfel direcții regionale antifraudă, care vor avea un rol chiar mai important decât regionalele fiscale, așa cum a anunțat și Ministerul de Finanțe printr-un comunicat de presă. Astfel, activitatea Gărzii Finaciare și a ANV va fi preluată de nou-înființatele direcții.

Sediile structurilor antifraudă au fost stabilite în localități din zone care prezintă riscuri ridicate de evaziune fiscală sau în zone limitrofe frontierelorS”, se arată în comunicat. Este vorba cunoscute fiefuri de baroni USL: Suceava, Constanța (Radu Mazăre), Alexandria (Liviu Dragnea), Târgu-Jiu (Ion Călinoiu), Deva (Dan Radu Rușanu), Oradea, Sibiu (Klaus Iohannis) și București. Pe de altă parte, angajații direcțiilor de finanțe pot sta liniștiți, fiindcă nu își vor pierde posturile, a mai anunțat ministerul de resort.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago