Categories: AdministratiePolitica

„Trombonistul” Robu are cel mai tare agent de turism din lume

Primarul Nicolae Robu a reușit să stea zece zile în Coreea de Sud pe numai 273 de euro, dar a cheltuit peste 1.200 pentru patru zile în Spania și Germania. Aceștia sunt toți banii pe care i-a dat PMT pentru delegațiile în străinătate ale edilului șef. Robu a fost însă în mai multe deplasări de la începutul mandatului, astfel că rămâne întrebarea cine i-a sponsorizat itinerariile. O excursie în Coreea costă peste 2.000 de dolari.

Deputatul PDL de Timiş, Alin Popoviciu a văzut negru în faţa ochilor după ce a primit un răspuns oficial în bătaie de joc de la Primăria Timişoara. Conform actului oficial, Nicolae Robu a cheltuit din bani publici doar 1.551 de euro cu deplasările în străinătate. Angajaţii de la PMT au calculat că excursia de 10 zile în Coreea de Sud a costat doar 273 de euro, iar cea de cinci zile la Barcelona și Karslruhe, încă 1.278 de euro.

Suma este incomparabil mai mică decât cei 60.000 de euro, estimați de Alin Popoviciu pentru toate delegațiile în străinătate ale lui Robu. Conform răspunsului primit de la PMT, primarul a lipsit, într-un an, doar opt zile de la lucru, şi nu aproape două luni, cum socotise deputatul PDL de Timiş. „Nicolae Robu susţine că a fost plecat din banii Primăriei Timişoara doar în Coreea de Sud, la Barcelona şi Karlsruhe. Despre celelalte deplasări nu se spune nimic. În septembrie 2012 a fost plecat la Berlin, la o expoziţie de tramvaie. A mai plecat la Bucureşti, la Barcelona, în 17 ianuarie, la Iaşi şi la Paşcani, unde a văzut nişte tramvaie. În Coreea de Sud a cheltuit doar 273 de euro. Probabil Robu a muncit în Coreea şi şi-a câştigat banii. A cântat la trombon! Este unul din primii trei trombonişti ai lumii”, a spus Alin Popoviciu, prim-vicepreşedintele PDL Timiş.

Democrat-liberalul consideră răspunsul municipalităţii o sfidare şi vrea să facă o nouă adresă şi să solicite acelaşi răspuns. „Eu m-am întâlnit cu domnul Robu când venea cu avionul de la Paşcani şi nu cred că şi-a plătit singur biletul. Dacă aceste lucruri sunt adevărate, vreau să ştiu care sunt firmele sau oamenii de afaceri care îi plătesc domnului primar deplasările şi în ce scop”, a concluzionat Popoviciu.

Conform actului primit de la PMT, Robu a plecat în Coreea de Sud pe 8 iunie și a revenit acasă pe 17 iunie. Sunt doar cinci zile lucrătoare, dar sejurul are, în total, zece zile, pentru care municipalitatea a plătit 273 de euro. Biletul de avion, de aproape 900 de euro, nu se știe de cine a fost achitat. O excursie similară, printr-o agenție de turism, costă 2.200 de dolari.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

12 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

13 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

13 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

14 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

15 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

16 ore ago