Categories: Administratie

Un nou termen pentru Cornu: pana luni face curat pe ruta ocolitoare

Ruta ocolitoare pentru zona Michelangelo are o lungime de numai 400 de metri, dar a fost finalizată în vreo patru luni. În urmă au rămas doar mormane de pământ, în loc de trotuare şi piste pentru biciclete. Angajații milionarului Georgică Cornu, n-au mai venit pe şantier… din cauza unor probleme de la firmă! Acum, urmează să termine lucrarea până luni.

Ruta ocolitoare ar fi trebuit inaugurată la 1 aprilie, conform primelor declarații ale primarului Nicolae Robu. Au urmat mai multe scuze și invocări ale vitregiilor naturii și, în cele din urmă, la începutul lunii iunie, s-a dat drumul la circulație pe șoseaua care n-are mai mult 400 de metri. Lucrarea nu a fost însă finalizată, pentru că nu sunt gata nici acum trotuarele și pistele pentru bicicliști. În schimb, în zonă tronează munți de pământ, pe care îi împrăștie orice adiere de vânt.

Lucrarea poartă „girul” firmei Confort, a milionarului Georgică Cornu, și pare făcută după modelul consacrat și în Piața Iosefin. Aici, trotuarul din jurul noii hale are nevoie de reparații la doar câteva luni după inaugurare. Pe șantierul din zona bulevardului Sudului n-a mai trecut picior de muncitor de la Confort de minimum două săptămâni. Reprezentanții municipalității au găsit și scuze: oamenii nu s-au mai prezentat la serviciu din cauza unor probleme interne ale firmei. Totuși, lucrarea va fi gata luni!

Au termen de finalizare luni şi urmează să înceapă cu ele miercuri dimineaţă. Terasamentele sunt aşezate şi urmează să facă asfaltarea şi pentru pistele de biciclete şi pentru trotuare. Ulterior vom amenaja partea de spaţiu verde”, spune viceprimarul Dan Diaconu. Municipalitatea dă dovadă de multă înțelegere față de diversele probleme ale lui Georgică Cornu. În contrapartidă, probabil, primarul Nicolae Robu, altfel foarte reticent la invitațiile la dialog ale ziariștilor, participă frecvent la emisiunile de la televiziunea acestuia, unde își prezintă, fără opreliști, toate realizările.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

34 de minute ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

46 de minute ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

O oră ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

2 ore ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

3 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

15 ore ago