Categories: Economic

Basescu, la Arad: Guvernul nu poate fi suspectat de sabotaj, ci de prostie

Președintele Traian Băsescu s-a aflat, miercuri, în județul Arad, pentru a inspecta șantierul de la autostrada Arad – Nădlac. El a continuat atacurile dure la adresa Guvernului Ponta, afirmând că acest șantier este o „expresie a neputinței și a proastei guvernări”.

Șeful statutui a ajuns cu elicoperul la Pecica și a făcut un tur cu mașina pe autostradă. Lucrările la cele două tronsoane ale autostrăzii Arad-Nădlac au fost oprite, în luna noiembrie 2012, respectiv în iulie 2013. Primul tronson a fost adjudecat de asocierea Romstrade – Monteadriano, contractul fiind reziliat, iar patronul primei firme, Nelu Iordache, a ajuns la pușcărie. Firma care se ocupa de al doilea tronson, Alpine Bau, a intrat în insolvență în acest an. Traian Băsescu a firmat că guvernul ar fi trebuit să intervină și să aloce bani pentru terminarea lucrărilor. „Contractul pentru tronsonul Nădlac-Pecica a fost suspendat din noiembrie anul trecut şi nu a fost subcontractat un nou constructor, iar la Pecica au fost oprite lucrările în iulie pentru că firma a intrat în insolvenţă. Intrarea în insolvenţă a firmei nu înseamnă însă oprirea activităţii firmei”, a spus Băsescu.

El a reiterat ideea că „vara nu-i ca iarna”, care l-a făcut faimos la sfârșitul anilor 90. „Pe de o parte, uităm că vara lucrează constructorii şi ne ocupăm de alte trăsnăi. Mărim taxele contribuabililor și pe acești 39 de kilometri avem miliarde îngropate care nu se valorifică pentru că nu se finalizează lucrările. Dacă vrem o emblemă a neputinţei, venim pe Autostrada Nădlac-Arad şi vedem ce înseamnă proasta guvernare, pentru că nici măcar nu este nu ştiu ce efort bugetar şi de bani europeni. Trag un semnal de alarmă către guvern să se trezească”, a spus Băsescu. Întrebat dacă au fost interese pentru acest haos, el a răspuns: „Dacă nu au fost interese, prostie a fost sigur”. Răspunzând la o altă întrebare, șeful statului a afirmat: „Nu-i suspectați de sabotaj, suspectați-i de altceva: de proastă guvernare!”.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

16 minute ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

45 de minute ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

O oră ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

O oră ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

3 ore ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

21 de ore ago