Cel mai bine pastrat secret al SDM: nimeni nu stie cati muncitori are!

Lucrează pe cele mai importante șantiere din Timișoara, dar nimeni nu știe câți oameni are efectiv în teren! SDM, societatea de drumuri a primăriei, este extrem de secretoasă în ceea ce privește forța de muncă de care dispune. Cei doi viceprimari estimează un număr de muncitori care merge de la câteva zeci la câteva sute.

SDM a prins lucrări la care alte firme nici măcar nu îndrăznesc să viseze: la subpasajul Michelangelo, pe strada Muzicescu, în zona Soarelui sau la extinderea șoselei către Giroc. În plus, a câștigat, prin licitație, contractul pentru întreținerea a jumătate din străzile din Timișoara, pentru care va primi de la primărie nu mai puțin de zece milioane de euro, plus TVA, în următorii patru ani. Asta, deși, în mai, firma era în prag de a pune lacătul pe ușă, fiind salvată cu un „cadou” de aproape un milion de euro din partea CL.

Reprezentanții primăriei spun însă că nu sunt deloc mulțumiți de felul în care merg lucrurile pe șantiere de pe strada Muzicescu și zona Soarelui. Muncitorii de la SDM sunt tare scumpi la vedere, iar discuțiile cu șefii societății n-au dat niciun fel de rezultate. Viceprimarul Dan Diaconu a cerut ca, în fiecare dimineață, să primească, prin fax, numărul de muncitori pe care SDM îi va trimite pe fiecare șantier în parte. El urmează să verifice pe teren dacă datele sunt conform cu realitatea de pe fax.

Culmea este că Diaconu nu prea știe care este… realitatea de la societatea de drumuri a PMT. Întrebat câți muncitori are SDM, viceprimarul liberal a spus că nu știe exact, dar că sunt în jur de 70! Mult mai optimist este viceprimarul social-democrat Traian Stoia. Acesta susține că subiectul nu-l interesează în mod special, pentru că șantierele nu sunt „specialitatea”lui, dar crede că ar fi aproximativ 300 de muncitori!

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

30 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

O oră ago

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

12 ore ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

12 ore ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

12 ore ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

13 ore ago