Ioan Coriolan Garboni da in judecata primaria lui Robu!

Declarațiile viceprimarului Traian Stoia l-au enervat pe directorul Filarmonicii „Banatul”, Ioan Coriolan Gârboni, totodată președintele Fundaţiei Academice Culturale Timişoara. Acesta, un apropiat al lui Nicolae Robu, a anunțat că va da în judecată municipalitatea. Gârboni susține că a investit mulți bani în barul din Bastionul Eugen și, în plus, chiria i-a fost mărită, deși… nu mai avea contract.

Viceprimarul Traian Stoia a declarat, marți, că Fundaţia Academică Culturală Timişoara va fi evacuată din spațiul din Bastionul Eugen, unde oricum stătea fără acte de mai bine de 12 luni. Contractul dintre PMT și FACT, condusă de Ioan Coriolan Gârboni, a expirat în 2012, după cinci ani. Stoia susține că FACT datorează municipalității 60.000 de lei și, în plus, în spațiul respectiv a funcționat un bar unde se vindeau băuturi alcoolice, nicidecum n-au avut loc activități culturale.

Directorul Filarmonicii „Banatul”, Ioan Coriolan Gârboni, revenit în țară după o deplasare în Serbia, îi dă replica social-democratului. „Nu am apucat să citesc încă ce a declarat Traian Stoia. Joi vom avea o întâlnire a board-ului fundației şi vă pot spune cu certitudine că vom da în judecată primăria. Noi am primit un spaţiu complet insalubru – avem fotografii care dovedesc asta – şi am băgat o mulţime de bani în organizaţia noastră. Chiriile au fost mărite fără să ne consulte, pe perioade pe care noi nu am mai avut contract. Ne vom judeca şi instanţa va stabili cine are dreptate”, ne-a declarat Gârboni.

Directorul filarmonicii, instituție aflată în subordinea primăriei, recunoaște totuși că în spațiul respectiv a funcționat un bar, dar peste zi acolo aveau loc doar acțiuni culturale. „Viceprimarul Stoia n-are cum să ştie lucrurile astea. Acolo s-a inaugurat şi halba, s-a inaugurat şi avionul, s-a inaugurat şi lampa… Au fost şi acţiuni acolo, există într-un jurnal o mulţime de scrisori de alte fundaţii şi activităţi culturale care au fost. Seara a fost şi o discotecă şi un bar la cele mai mici preţuri, asta este o altă problemă. Putem dovedi ce am făcut, ce premieri de copii am făcut, ce acţiuni. Este un conflict comercial care se va rezolva în instanță”, a mai declarat Ioan Coriolan Gârboni. Acesta este un apropiat al lui Nicolae Robu, cel în favoarea căruia a și renunțat, anul trecut, la candidatura pentru Primăria Timișoara.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

38 de minute ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

O oră ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

2 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

2 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

3 ore ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

3 ore ago