Ioan Coriolan Garboni da in judecata primaria lui Robu!

Declarațiile viceprimarului Traian Stoia l-au enervat pe directorul Filarmonicii „Banatul”, Ioan Coriolan Gârboni, totodată președintele Fundaţiei Academice Culturale Timişoara. Acesta, un apropiat al lui Nicolae Robu, a anunțat că va da în judecată municipalitatea. Gârboni susține că a investit mulți bani în barul din Bastionul Eugen și, în plus, chiria i-a fost mărită, deși… nu mai avea contract.

lansare garboni (163)

Viceprimarul Traian Stoia a declarat, marți, că Fundaţia Academică Culturală Timişoara va fi evacuată din spațiul din Bastionul Eugen, unde oricum stătea fără acte de mai bine de 12 luni. Contractul dintre PMT și FACT, condusă de Ioan Coriolan Gârboni, a expirat în 2012, după cinci ani. Stoia susține că FACT datorează municipalității 60.000 de lei și, în plus, în spațiul respectiv a funcționat un bar unde se vindeau băuturi alcoolice, nicidecum n-au avut loc activități culturale.

Directorul Filarmonicii „Banatul”, Ioan Coriolan Gârboni, revenit în țară după o deplasare în Serbia, îi dă replica social-democratului. „Nu am apucat să citesc încă ce a declarat Traian Stoia. Joi vom avea o întâlnire a board-ului fundației şi vă pot spune cu certitudine că vom da în judecată primăria. Noi am primit un spaţiu complet insalubru – avem fotografii care dovedesc asta – şi am băgat o mulţime de bani în organizaţia noastră. Chiriile au fost mărite fără să ne consulte, pe perioade pe care noi nu am mai avut contract. Ne vom judeca şi instanţa va stabili cine are dreptate”, ne-a declarat Gârboni.

Directorul filarmonicii, instituție aflată în subordinea primăriei, recunoaște totuși că în spațiul respectiv a funcționat un bar, dar peste zi acolo aveau loc doar acțiuni culturale. „Viceprimarul Stoia n-are cum să ştie lucrurile astea. Acolo s-a inaugurat şi halba, s-a inaugurat şi avionul, s-a inaugurat şi lampa… Au fost şi acţiuni acolo, există într-un jurnal o mulţime de scrisori de alte fundaţii şi activităţi culturale care au fost. Seara a fost şi o discotecă şi un bar la cele mai mici preţuri, asta este o altă problemă. Putem dovedi ce am făcut, ce premieri de copii am făcut, ce acţiuni. Este un conflict comercial care se va rezolva în instanță”, a mai declarat Ioan Coriolan Gârboni. Acesta este un apropiat al lui Nicolae Robu, cel în favoarea căruia a și renunțat, anul trecut, la candidatura pentru Primăria Timișoara.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

intrebare a spus: (august 7th, 2013 at 14:38 )

intrebarea este daca avea voie sa-si desfasoare activitatea o discoteca in acea locatie? mai mult ca sigur, nu. preturi mici? rad cu lacrimi! preturile clubului respectiv, in care se desfasurau si alte activitati vecine cu penalul, chiar penale, au fost ca si in majoritatea cluburilor din timisoara.

incultul a spus: (august 7th, 2013 at 16:09 )

Domnule Coriolan Gârboni, va rog respectuos sa aveti putina… mila (in Postul Sf. Marii) de batraneii gen trainel stoita (cu roza=scleroza in floare) care nu are educatia, cultura si gusturile celor care frecventeaza pentru auditie Filarmonica „Banatul”! Probabil ca in locul cu pricina daca se mancau mititei asortati cu sprit/bere si manele pricepea si semi(sferto)docul de vice(sferto)primar la ce bun este intr-o viitoare Capitala Culturala Europeana un local elegant de cultura – Fundaţia Academică Culturală Timişoara!

@incultul a spus: (august 7th, 2013 at 19:04 )

daca te referi la filarmonica, orice om avizat stie ca garboni a facut si face treaba excelenta acolo. dar hai sa nu incurcam borcanele. nu cred ca clubul ce a functionat in spatiul la care face referire stoia face cinste unei asociatii culturale. acolo s-au desfasurat alt tip de evenimente decat cele culturale.

prieten NESTIUT a spus: (august 7th, 2013 at 19:52 )

prietenu garboni e sme’…cher!
a pus mana pe o locatie de prima mana, a subanchiriata propiei firme sc versatu’srl,a pornit la facut bani iar chiria catre primarie, la anu’ si la multi ani!
bine ca s-a sesizat cineva, fie si mos bula,ca vad ca altii dorm in post,organe de control din primarie-prietenii stiu si de ce- ca sa-i rezilieze contractul…expirat!
parerea mea este ca toata averea garboniului nu trece de 100.000 de euro cat spune el ca l-a costat zugravirea spatiului obtinut si instalarea barei de inox…
smecheria era ca sa faca aceste „zugraveli” si sa nu mai plateasca nicio chirie 10 ani.
fundatia academica garbonii, are zero angajati iar staful ei se compune din el si muierea lui prestatoare si la bara!
jos labele de pe spatiile primariei timisoara!
chirii corecte si platite la timp.

mosule-cocosule-1 a spus: (august 7th, 2013 at 20:10 )

mosule stoicutule, de te dai cocosel, da la varsta matale mersul este pe invirtite si daca o nimeresti si pe atunci (norocul, bata-l vina) ca de aceea te ,,invarti in lumi diferite” (spritul, berea, covrigul, mititelul cu maneau) citat din tine (vezi am pus ghilimelele sa nu fiu acuzat de plagiat de cei din lumea Domnului Coriolan Gârboni care aculta simfonii si poate vor sa bea si ei o cafeluta sau sa manance damele o inghetata dupa auditie)! iar mata vrei numai si numai maneleee!! (ca atata mai poti la anii matale!!!)

Victor a spus: (august 8th, 2013 at 01:34 )

Nu aveti nici un pic de respect pentru nimic. In afara de Filarmonica Banatul, Timisoara este necunoscuta si o cacarisiti si pe asta. Este normal sa ai o cafenea culturala, s-a dus vremea mititeilor, a restaurantelor dosite si privilegiate. In ce dracu de lume traiti? Mai vreti sa faceti din Timisoara -Capitala Culturala ! ASA? Cu mosi senili si primari fara coloana vertebrala?

@Victor a spus: (august 8th, 2013 at 08:38 )

cine a spus ceva rau de filarmonica? nu mai rupeti din context, pentru ca asta e dezinformare. problema e in alta parte, acolo unde garboni nu a respectat legea. sa fie schimbata legea sau hcl-urile si sa fie bagat in legalitate, dar pana atunci sa le respecte pe cele in vigoare. nu-i mai cantati in struna, pentru ca asta denota servilism ieftin. ai fost in club art? ma gandesc ca nu. in cazul asta ar trebui sa te abtii, pentru ca acolo a fost o bodega infe3cta, care nu are legatura cu ce invoci tu legat de capitala culturala.

Zumba a spus: (august 8th, 2013 at 13:39 )

Ha, ha, ha, Invartitul asta s-a aranjat pe el, pe fiu-sau, s-a lipit de primar si vrea in continuare sa „joace” tare! E halos si nesimntit daca constatarile lui Stoia sunt exacte si sunt sigur de exactitate. Se duce in instanta? tot pe baza de „prieteni”, „lipituri”?…. Off, offf, tare multi profitori de calibru in Timisoara noastra?… Ce e mai trist ca in loc sa se rareasca, apar peste noapte noi si noi trogloditi plin de pile si privilegiati….

@Victor a spus: (august 8th, 2013 at 21:05 )

Desteptule, normal ca stiu despre ce vorbesc, in Timisoara nu se poate finaliza nici un proiect cultural, sclerozatii si bisnitarii de teapa lui Stoia dezinformeaza sa-si atinga scopul. Aici nu este vorba despre respectare legii ( in contract exista aceasta clauza – primaria suporta xx % din investitii ), este vorba despre nesimtirea unora cu mintea aburita de sprit si promisiuni de spagi ! Se stie si cine urmeaza si SPAGA ! Garboni este un mare prost daca nu se duce pana in panzele albe cu cei de teapa ta ! Punct !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Iepurașul de Paște a început pregătirile din timp, iar în Iulius Town deja și-a instalat tradiționalul Labirint și îi așteaptă pe cei mici la cel mai dulce egg-hunt, dar și la sesiuni foto. După întâlnirea cu Iepurașul, sunteți invitați la o plimbare prin era Paleolitică, la expoziția cu dinozauri gigant și monștri marini uriași. Surprizele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Iulius Town îi invită pe cei mici la egg-hunt cu premii dulci, întâlniri cu Iepurașul de Paște, dar și să descopere alte surprize la expoziția cu dinozauri gigant/Foto
Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Top