Categories: SocialUltima ora

„Doctorul” Tabrizi vrea interventie americana in Siria, pe Zaher nu-l intereseaza

Omul de afaceri sirian Ahmad Jabri Tabrizi, supranumit „Doctorul”, îşi doreşte cât mai curând invadarea propriei ţări de către SUA şi statele aliate. În contrast, un conațional al său, stabilit tot la Timișoara, susține că habar n-are ce se întâmplă în țara sa natală. Congresul SUA urmează să decidă, în perioada următoare, dacă e de acord sau nu cu declanșarea unui atac armat asupra țării conduse de Bashar Al-Assad.

O parte din familia lui Ahmad Jabri Tabrizi se află încă în Siria. Omul de afaceri deține și o casă în centrul Damascului. El le-a cerut rudelor sale care locuiau la periferie să se mute în casa lui, considerând că, indiferent ce s-ar întâmpla, acea zonă va fi ocolită de bombe. „Acest război surd în care, de trei ani și jumătate, zilnic mor aproximativ 100 de oameni trebuie stopat cât mai rapid. O intervenţie armată în Siria ar pune capăt debandadei de acolo. Nu se mai poate continua aşa. Dacă americanii şi francezii încep raidurile aeriene, vor muri şi nevinovaţi. Este inevitabil, chiar dacă aliaţii vor bombarda ţintele militare. Peste tot se fac greşeli, există acest risc. Încetarea conflictului din Siria consider că merită acest risc”, spune Jabri.

Dacă Tabrizi suferă pentru războiul civil care pare să nu se mai termine în Siria, un alt om de afaceri sirian stabilit la Timișoara e total indiferent. Pe Zaher Iskandarani, supranumit „Prinţul Banatului”, nu-l interesează ce se întâmplă în Siria. „Nu mă interesează deloc subiectul. Eu sunt departe de politică, chiar nu ştiu ce se întâmplă acolo”, ne-a spus Iskandarani.

Peste 110.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în Siria de la declanşarea revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar Al-Assad. Revolta s-a transformat rapid într-un adevărat război civil. Americanii susţin că au probe clare despre un atac chimic cu gaz sarin regizat de oamenii lui Al-Assad împotriva opozanţilor, pe 21 august. Preşedintele SUA, Barak Obama, este de acord cu un atac militar în Siria şi îşi caută aliaţi. Congresul SUA ar putea da foarte curând undă verde pentru declanșarea unor raiduri aeriene.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago