Foamea baronului Frunzaverde distruge identitar si cultural Regiunea Banat

Ideea lansată de Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi susţinută de USL-işti din vestul ţării, inclusiv de primarul liberal Nicolae Robu şi de deputatul PSD Sorin Grindeanu, conform căreia judeţul Mehedinţi ar trebui inclus în viitoarea Regiune Banat este privită cu neînceredere de societatea civilă şi intelectualii de la Timişoara. Scriitorul Daniel Vighi este extrem de acid şi susţine că noii baroni sunt mult prea flămânzi.

„Este o foame a baronilor de a fi cât mai guvernatori. De a controla cât mai multe resurse şi a avea un teritoriu cât mai mare. Mehedinţiul aparţine istoric, mental şi în toate felurile de Oltenia istorică. Banatul ar trebui să ţină la dimensiunea culturală. Mehedinţiul ar face bine să ne dea Orşova înapoi şi încă patru comune şi să se ducă la Craiova”, ne-a spus scriitorul Daniel Vighi.

Societatea Timişoara şi Ariergarda sunt pregătite de protest. Oamenii de cultură din Timişoara vor să-i stea în gât lui Sorin Frunzăverde.

„Baronii nu ţin cont de dimensiunea identitară, culturală pe care noi am cerut-o în dezbaterile cu Societatea Timişoara, cu scriitori, oameni de cultură din Arad, Reşiţa, Timişoara, Lugoj. Bihorul se ia şi se duce la un alt baron dornic de mărire – Klaus Johannis. Împart acum ţara după bunul lor plac. Noi pledăm pentru Banatul adevărat. I-am spus Banat-Mureş. Vom organiza un protest în numele Societăţii Timişoara, a Asociaţiei Scriitorilor şi Artiştilor Ariergarda. Să-şi vadă de treabă domnul Frunzăverde. El va fi probabil baronul de la noi, dar îi vom sta în gât. Sunt doar nişte nesătui”, ne-a mai spus Vighi.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

7 minute ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

4 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

7 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

7 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

9 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago