In pline restructurari de personal, Petrica Pampu, directorul Colterm, si-a angajat nasul in societate

Directorul Colterm, Petrică Pampu, a învăţat ceva din şemecheriile consilierului local PSD Radu Ţoancă. Dacă PSD-istul a putut să-și angajeze neamurile și prietenii în societatea consiliului local, de ce n-ar putea și el? Așa că și-a angajat nașul pe post de director tehnic, fără niciun concurs.

În ultima perioadă, de la Colterm au fost disponibilizați 120 de oameni, totul pentru rentabilizarea societății din subordinea municipalității. În aceeși perioadă au fost însă angajați, pe bază de PCR (pile, cunștiințe și relații), alți oameni. Primii au fost angajați la intervenția consilerului local PSD, Radu Țoancă, devenit celebru prin acțiunile de lobby (ca să nu-i zicem trafic de influență) pe care le practică. Iar dacă a văzut Țoancă poate, directorul Colterm, Petrică Pampu, a trecut şi el la acţiune. Primul om pe care l-a angajat pe o funcţie cheie la Colterm a fost chiar naşul său, Ion Samoilă. “Acesta a fost numit, fără concurs, director tehnic şi încasează lunar un salariu net de peste 11.000 lei”, ne-a declarat liderul de sindicat Costică Azoiței.

Angajarea naşului a fost o înţelegere în trei cu fostul director tehnic de la Colterm, Dorin Popa, a continuat sindicalistul. Popa a fost pus să-şi dea demisia, a fost numit imediat şef la resurse umane şi a pierdut doar câteva sute de lei la salariu. Naşul lui Pampu a lucrat până nu demult ca inginer la IPROTIM. Pampu nu s-a oprit aici şi a continuat angajările şi promovările clientelare.

Doi din cei patru preşedinţi de sindicat de la Colterm au fost avansaţi în funcţii. Oamenii care îl susţin necondiţionat pe Pampu au primit şi ei favoruri, reuşind să-şi angajeze rude, prieteni sau obligaţii. Toate detaliile şocante despre cum se mulge Coltermul au fost comunicate printr-o adresă datată 19 august primarului Nicolae Robu. O comisie de anchetă a PMT condusă de consilierul lui Robu, Alexandru Chirilă, a fost trimisă în iulie la Colterm pentru a face lumină în cazul angajărilor pe şest. Până acum nu s-a întâmplat aproape nimic. Directorul Colterm nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzaţiilor.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

11 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

12 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

13 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

15 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

20 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

20 de ore ago