Categories: EconomicUltima ora

Razboi pe fata intre liberalul Radu Dimeca si seful CCIAT, Georgica Cornu

Consilierul local PNL, Radu Dimeca, vicepreședinte al CCIAT, îl atacă dur pe omul de afaceri Georgică Cornu, acuzându-l de practici comuniste. În schimb, Cornu crede că liberalul îi vrea scaunul de președinte al CCIAT. Culmea, Cornu este unul dintre oamenii de afaceri agreați în primăria condusă de liberalul Nicolae Robu.

„Colegiul de Conducere (CC) al CCIAT, pe cale să devină un CC al PCR!”, reclamă Radu Dimeca, prin intermediul unui comunicat de presă. El spune că, pe data de 11 septembrie, va avea loc o Adunare Generală Extraordinară a CCIAT, pe ordinea de zi fiind un punct care prevede vânzarea unor imobile deținute de instituție. Banii ar fi necesari achiziționării de la primărie a terenului aferent CRAFT. Dimeca spune că acest punct este nestatutar, el nefiind aprobat de Colegiul de Conducere al CCIAT. Cu toate acestea, în decizia emisă de CC s-a precizat că s-a votat „în unanimitate” vânzarea activelor, spune Dimeca.

„Ca membru al Colegiului de Conducere, am trimis o scrisoare președintelui Georgică Cornu și membrilor CC, prin care am solicitat o analiză privind oportunitatea vânzării respectivelor active imobiliare pe baza mai multor elemente. Răspunsul primit din partea președintelui Georgică Cornu a fost șocant. Într-o scrisoare purtând antetul CCIAT și semnătura președintelui, pe lângă multe greșeli gramaticale și un număr mare de invective, eram acuzat de faptul că vreau să îi iau scaunul și să candidez la următoarele alegeri și că doresc să blochez cumpărarea terenului aferent CRAFT, pentru că aș avea interese economice pentru construirea unui ”PECO liberal” pe o parte din acest teren”, afirmă Dimeca. El spune că, într-adevăr, și-a anunțat intenția de a candida la șefia Camerei, încă din anul 2010, dar acest lucru n-are de-a face cu problema discutată. Mai mult, el afirmă că, sub conducerea lui Cornu, CCIAT a căzut în fiecare an, ajungând la doar 330 de membri, de la 1.000 câți erau înregistrați în urmă cu patru ani.

„Despre activitatea mea la CCIAT, chiar dacă funcția de vicepreședinte este mai mult onorifică (în organigrama camerei fiind trecută de preşedintele Georgică Cornu pe linie moartă) nu vreau să spun prea multe, pentru că cei de acolo știu ce am făcut. Despre noțiunea de PECO liberal, pot să spun doar că a existat o propunere din partea executivului PMT, prin care redevența plătită de CCIAT Primăriei Timișoara pentru terenul de la CRAFT ar fi scăzut cu 40 – 50 %, dacă se ceda aproximativ 10% din acel teren înapoi primăriei”, a mai spus Dimeca. El a mai afirmat că achiziționarea terenului de la primărie este extrem de complicată, iar Cornu n-a obținut niciun rezultat la negocierile cu o comisie din primărie.

„CCIAT nu poate cumpăra terenul de la CRAFT pentru că, potrivit unui paragraf al contractului de concesiune, din 1998, dacă se reziliază acest contract, terenul și clădirile construite pe acesta revin proprietarului, Primăria Timișoara Așa că, negocierile nu au ajuns la nici un rezultat, prețul de 110 euro/mp fiind doar o fabulație cu care preşedintele Georgică Cornu vrea să îi convingă pe membrii CCIAT că afacerea ar putea fi viabilă”, a continuat Dimeca. Prin urmare, el se întreabă „de ce se grăbește președintele Georgică Cornu să înstrăineze patrimoniul Camerei de Comerț, când încă nu știe clar dacă și în ce condiții va putea cumpăra terenul de la Centrul de Afaceri?”. (sursa foto: www.facebook.com)

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

6 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

9 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

10 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

12 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

14 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

15 ore ago