Noi promisiuni pentru rugby, via Robu: trei stadioane, nu unul!

Primarul Nicolae Robu promite nu unul, ci trei terenuri de rugby pentru campioana RCM Timișoara! Asta, la un an de când le dădea rugbiștilor, verbal, stadionul CFR, pe care primăria nu era proprietară. Între timp, RCM e din nou în finala SuperLigii, joacă tot în Ronaț, iar Robu promite, într-un viitor incert, stadionul „Dan Păltinișanu”.

Pe 8 octombrie 2012, imediat după ce RCM a câştigat titlul de campioană a României, Nicolae Robu declara, sigur pe el, în Piaţa Unirii: „Vom avea stadionul CFR pentru rugby. Va trece din patrimoniul statului în al primăriei, iar primăria îl va pune la dispoziţia acestui club. Stadionul se va numi «Gheorghe Răşcanu»”. Pe 30 ianuarie 2013, Robu nu îşi mai dorea atât de tare stadionul CFR pentru rugby. „Vor beneficia de baza sportivă CFR şi echipa de fotbal care o foloseşte acum, dar şi echipa de rugby. Nici nu se pune problema ca echipa de fotbal a CFR să nu-şi mai poată desfăşura activitatea acolo”, spunea, la începutul anului, Robu.

Acum, primarul Timișoarei susţine că a discutat cu ministrul Ramona Mănescu şi aceasta i-a promis că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a convinge conducerea SC CFR Infrastructură să facă transferul stadionului CFR către municipalitate. Stadionul de lângă Gara Mare ar urma însă să fie doar una dintre variantele pentru viitorul stadion de rugby pentru RCM Timişoara, cea pe termen mediu. Varianta pe termen scurt este fostul stadion de rugby din apropierea Stadionului „Dan Păltinişanu”. Terenul este al municipalităţii, dar tribunele de beton aparţin societăţii Electrometal. Săptămâna viitoare mă voi întâlni cu proprietarii acelei construcţii şi le voi propune să ajungem la o înţelegere. Am putea amenaja acolo un stadion cu 1.000 de locuri. Aceasta este soluţia pe termen scurt. Soluţia pe termen mediu este stadionul CFR, iar soluţia pe termen lung va apărea când vom finaliza noul stadion al oraşului. Atunci stadionul «Dan Păltinişanu» ar putea fi folosit în primul rând pentru rugby”, a mai spus Robu. Pe de altă parte, surse din PMT susțin că terenul pe care se află stadionul CFR a fost deja intabulat de primărie acum circa jumătate de an.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago