PSD Timis isi trage sediu la pret de „savarina”

Cum să cumperi cu 100.000 de euro o clădire în care s-a investit mai bine de o jumătate de milion de euro? Simplu, trebuie ca de vânzare să se ocupe Primăria Timișoira, iar la primire să fie PSD Timiș. Cu ceva mai puțin de 100.000 de euro, filiala social-democrată își cumpără sediul în care stă cu chirie de câteva luni.

Clădirea a aparținut ADP, societate care a investit în imobil în ultimii ani mai bine de 500.000 de euro. Referatul privind vânzarea clădirii este semnat de viceprimarul PSD Traian Stoia și nu poartă iscălitura primarului Nicolae Robu. Pe masa aleșilor locali, în ședința extraordinară de marți, se află și un proiect privind vânzarea către filiala Timiș a PSD a unui imobil. Acesta se află pe Splaiul Titulescu nr. 26, iar până la finele anului trecut era gazda SC Administrația Domeniului Public (ADP), societate aparținând CL. Imobilul se întinde pe 1.360 mp, având patru niveluri (D+P+1E+M). Prețul de vânzare pentru ditamai imobilul situat într-o zonă bună a fost stabilit la exact suma de 441.176,71 lei (fără TVA), adică ceva mai puțin de 100.000 de euro. Prețul calculat la centimă a fost determinat în urma unei evaluări mega-competente întocmite de firma AB Consulting. Trebuie spus că această vânzare se perfectează după ce, într-o primă fază, PSD Timiș a închiriat sediul de la primărie în luna ianuarie a acestui an.

Ce frapează la această sumă este faptul că, în ultimii trei ani, ADP a investit în sediu peste 500.000 de euro! Așadar, PSD Timiș dă mai puțin de o cincime doar din suma care s-a investit în ultimii ani, nepunând la socoteală clădirea în întregul ei. La finele anului trecut, Consiliul Local Timișoara a preluat sediul de la ADP (societate care a fuzionat cu SC Drumuri Municipale), tocmai pentru a-l închiria filialei social-democrate. „Primăria a dat sediul ADP în urmă cu mai mulți ani. ADP-ul a investit peste o jumătate de milion de euro aici, fiindcă avea un proiect de asociere cu Bursa de Mărfuri. Apoi primăria l-a luat înapoi. Știam de atunci că-l va vinde la preț de savarină”, ne-a declarat un angajat al primăriei. Un alt lucru interesant este faptul că primarul Nicolae Robu n-a semnat referatul care stă la baza proiectului HCL, acesta fiind parafat de viceprimarul Traian Stoia, lider al PSD Timiș. (sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago